Cancerul de piele: Un nou tratament revoluţionar

Cancerul de piele se vindecă în proporţie de 99% cu ajutorul unei terapii revoluţionare, numită tehnica Mohs. Află de la medicul Mihaela Leventer în ce constă intervenţia!

Cancerul de piele se vindecă în proporţie de 99% cu ajutorul unei terapii revoluţionare, numită tehnica Mohs. Află de la medicul Mihaela Leventer în ce constă intervenţia!

 

Cancerul de piele este cea mai frecventă neoplazie în ultimii 20 de ani în lume, iar carcinomul bazocelular afectează mai ales persoanele adulte care s-au expus mult la soare. Trebuie ţinut cont de faptul că acest tip de cancer afectează, de obicei, zone care sunt expuse la soare în mod frecvent: faţa, gâtul, spatele, pieptul şi umerii.

 

 

Tehnica Mohs nu afectează ţesutul sănătos


Acest tip de terapie elimină sub control microscopic celulele afectate, iar intervenţia se face sub anestezie locală într-o zi de operaţie, ne spune dr. Mihaela Leventer, directorul primului centru de chirurgie Mohs din România, mentor în programul internaţional de chirurgie dermatologică al ASDS.

Dacă este depistat în fază incipientă, rata de vindecare a cancerului de piele este de 99% datorită tehnicii avansate Mohs care poate eradica tumora conservând cu precizie ţesutul sănătos, totul sub anestezie locală şi în aceeaşi zi de operaţie.

Tehnica Mohs constă în îndepărtarea, rând pe rând, a straturilor cutanate afectate de cancer, până când nu rămâne decât ţesutul sănătos. Această tehnică se diferenţiază de celelalte metode de vindecare ale cancerului cutanat prin observarea ţesutului cu ajutorul microscopului, fapt care permite supravegherea cu atenţie a gradului de eradicare a ţesutului afectat.

“Cel mai mult beneficiază de această tehnică pacienţii cu carcinoame cutanate bazocelulare sau spinocelulare localizate pe faţă (nas, pleoape, buze, urechi, etc).
În aceste zone este foarte importantă păstrarea ţesutului sănătos şi îndepărtarea doar a celui bolnav”,
declară doctor Mihaela Leventer, medic dermatolog şi directorul clinicii DermaStyle unde se realizează acest tip de intervenţie.

 

 

Cum prevenim cancerul de piele: cele mai eficiente metode


Potrivit medicul dermatolog Mihaela Leventer, principalele reguli de care trebuie să ţinem cont ca să prevenim cancerul de piele sunt:

  • reducerea timpului de expunere la soare;
  • aplicarea cremelor de protecţie la fiecare două ore, nu numai la plajă, ci pe toată perioada expunerii pielii la razele solare evitarea solarului;
  • controlul periodic al pielii.