Remedii vechi si noi impotriva sforaitului

Sunt sute de remedii pentru a nu mai sforai, unele mai cunoscute decat alte, insa nu toata sunt la fel de eficiente. Daca ai o idee cat de mica despre sacrifiicile pe care esti dispus/a sa le faci pentru a nu mai sforai, iata cateva dintre remediile care au dat cele mai bune rezultate de-a lungul timpului.
1. Schimba-ti stilul de viata

Toate viciile obisnuite inrautatest sforaitul: alcoolul, fumatul, supraalimentarea, lipsa exercitiilor fizice, cafeina. Iata un motiv in plus pentru care ar trebui sa renunti la ele?

2. Corecteaza-ti pozitia in care dormi

Majoritatea dintre noi sforaie atunci cand dorm cu fata in sus. Mai multe perne intre care sa dormi este o metoda buna pentru schimbarea pozitiei in care dormi.

3. Remedii homeopatice

Unele persoane au avut succes in tratarea sforaitului cu ajutorul tratamentelor naturiste care se gasesc in plafare.
Inceraca si tu, nu ai de ce regreta!

4. Spray pentru gat

Acesta imbraca tesuturile sensibile ale gatului cu uleiuri lubrifiante, permitant aerului sa se deplaseze liber. Astfel, vibratiile zgomotoase care formeaza sforaitul sunt micsorate.

5. Dilatarea nazala

Aceasta include benzi care mentin deschise caile respiratorii ale nasului si un  dispozitiv de plastic, care tine deschise narile. Apoi se foloseste un spray nazal pentru a reduce congestia sau inflamarea tesuturilor nazale.
      
6.
Corectarea respiratie


Foarte multe persoane ar sforai mai putin daca ar invata sa respire pe nari. Acest argument ar trebuie pur si simplu sa inchida gura persoanelor care nu stiu sa respire pe nari, ci pe gura.  
      
7. CPAP

Este o masca al carei mecanism sufla aer pe caile nazale, prevenind, astfel, intreruperea respiratie mai ales pe timpul noptii, dar si eliberarea zgomotelor, care formeaza sforaitul.

8. Implant palatal   
   

Implantul palatal si raspunsurile naturale ale corpului, intaresc si aduc un suport structural valului palatin, reducand astfel vibratiile care produc sunetele de la sforait.
    
      
9. Chirurgie


Una dintre procedurile folosite care a dat si rezultate pozitive poarte denumirea de uvulo-palato-plastie. Aceasta presupune mutarea sau sustragerea palatului sau tesuturilor gatului pentru usurarea respiratiei.    

10. Hipnoza, aromaterapia si alte alternative ase
manatoare

Nu conteaza la care dintre aceste remedii apelezi ci trebuie sa iti dai seama ca sforaitul iti poate aduce afectiuni, care vor fi si mai greu de tratat si care probabil iti vor marca viata.