De ce nu pot sa ma ingras?

Toti cunoscutii te invidiaza pentru ca poti manca aroape orice fara sa te ingrasi si fara sa tii cont de calorii. Dar tie nu ti se pare...

Toti cunoscutii te invidiaza pentru ca poti manca aroape orice fara sa te ingrasi si fara sa tii cont de calorii. Dar tie nu ti se pare o asa mare binecuvantare, din moment ce ti-ai dori sa te ingrasi. Gasim foarte usor informatii referitoare la cum sa slabim sau cum sa reducem consumul caloric si, de cele mai multe ori, uitam ca exista si persoane care isi doresc contrariul.

Iti prezentam cateva dintre principalele motive pentru care esti subponderala si ce poti face in aceasta privinta.

Mostenirea genetica


Factorul genetic are o influenta esentiala asupra masei tale corporale. Poti afla cu usurinta care este predispozitia ta genetica numai privindu-ti rudele apropiate. Dincolo de aceasta "programare" detinuta de organismul tau, exista si alti factori care influenteaza cat de usor sau greu te ingrasi.  

Hiperactivitatea


Una dintre principalele cauze ale subponderalitatii este activitatea fizica foarte intensa. Persoanele agitate, despre care se spune adesea ca "nu isi gasesc locul", reusesc sa "arda" prin activitatea fizica mai multe calorii decat consuma. Nu inseamna ca in aceste cazuri exercitiile fizice ar trebui restrictionate. O solutie pentru stimularea cresterii in greutate este aceea de a consuma suficiente calorii incat sa se poata sustine activitatile fizice obisnuite, dar sa ramana suficiente calorii care sa se si "depuna".  

Afectiuni


O greutate mult mai mica decat ar fi normal poate trage semnale de alarma cu privire la prezenta anumitor afectiuni. Lipsa poftei de mancare, asociata numeroaselor probleme de sanatate poate fi cauza principala a scaderii in greutate. Pentru a preveni astfel de situatii este necesar sa efectuezi cu regularitate investigatii medicale generale.

Motive de ingrijorare


Mostenirea genetica are un cuvant important de spus in ceea ce priveste conformatia, de aceea, unele persoane pot fi predominant slabe de-a lungul vietii. In aceste cazuri, nu exista prea multe motive de ingrijoare.

Problemele apar cand pierderea in greutate survine brusc si se produce intr-o perioada scurta de timp. Adesea, aceste pierderi masive in greutate sunt cauzate de probleme serioase de sanatate, dar si de probleme emotionale si este in mod obligatoriu necesar sa te adresezi unui medic.

Tulburari de alimentatie


Daca in mod constient restrictionezi cantitatea de alimente pe care o consumi si esti "terorizata" de gandul ca te-ai putea ingrasa, este posibil sa ai de-a face cu o tulburare de alimentatie. In acest caz este necesar sa apelezi la sfaturile unui specialist.