De ce cade parul?

Inainte de a te panica, trebuie sa stii ca sunt multe motive care ducla caderea parului, dar din fericire majoritatea au partial sau totalrezolvare. Primul lucru pe care trebuie sa-l stii este ca orice persoanapierde in jur de 100 de fire de par zilnic.


Varsta - Odata cu inaintarea in varsta parul se regenereaza mai greu. Dacamai adaugam si faptul ca devine mai sensibil si necesita o ingrijiremai atenta, ne putem da cu siguranta un raspuns.

Pierderea parului (calvitie) - Da, si femeile se confrunta cu aceastaproblema. Singura diferenta este ca daca barbatii pierd par din varfulcapului, femeile pierd de pe toata suprafata acestuia.

De obicei femeileaflate la menopauza au aceasta problema. Daca te afli cumva in aceastasituatie, te sfatuim sa te programezi la un medic si sa urmezi tratamentulacestuia. O alta solutie ar mai fi transplantul de par, care a devenitdestul de cunoscut si accesibil in zilele noastre.

Vopsitul, permanentul si alte procese pentru infrumusetarea paruluirealizate inadecvat sau in mod repetat pot duce la o degradare a paruluisi chiar la caderea acestuia. Daca ti-ai "chinuit" prea mult parul inultimul timp acum trebuie sa astepti ca parul sanatos sa creasca.

Prinderea parului - Daca folosesti bentite sau clame care strang preatare parul, sa nu te mai intrebi "din ce motiv imi cade parul?".
Oricum,nu te ingrijora prea tare - daca renunti la acestea parul isi va reveni.

Alte cauze - este o lista foarte mare, dar cele mai multe dintrecauzele aflate aici se intalnesc destul de rar. Una dintre cauze estestresul. Stresul de zi cu zi nu duce la o pierdere masiva a parului. Dacainsa este vorba de un soc sau un stres puternic (de exemplu decesulunui membu al familiei) atunci putem vorbi si de o cadere masiva aparului. Alta cauza ar mai fi urmarea unui regim drastic care a dus lapierderea considerabila din greutate. Putem adauga si poluarea pe acestalista.
Cauze foarte rare sunt unele infectii sau bacterii care iti afecteazaparul, chimioterapia, reactia in urma unei operatii, boli ale tiroidei,hranirea neadecvata sau efectul unor medicamente (contraceptive sau altepastile puternice).

Ne-am sfatuit cu farmacista firmei Doctor Soleil, Irina Filip, carene-a recomandat samponul cu extract de mesteacan si urzica pentru aelimina acesta problema din viata noastra.
Daca tu crezi ca stresul saupoluarea sunt cele care duc la caderea parului tau, atunci foloseste cuincredere acest sampon sau pur si simplu zeama obtinuta din fierbereaunor urzici. Daca te-ai decis asupra samponului, atunci foloseste-l celputin o data pe saptamana si pastreaza-l ceva mai mult pe cap inaintede clatire. Si mai ales ramai alaturi de el o luna, doua de zile pentrua vedea rezultatul.