7 sfaturi ca să alungi rapid mahmureala. Scapă de greaţă şi dureri de cap!

Mesele îmbelşugate de Paşte aduc, pe lângă prăjituri, miel şi alte preparate, şi mult alcool. Şi cum după lungul post avem tendinţa să facem excese, orice remediu eficient în alungarea neplăcutei mahmureli este binevenit.

Odihneşte-te şi consumă ceaiuri!


O noapte lungă de beţie trebuie urmată fără doar şi poate de multă odihnă. De un mare ajutor sunt şi ceaiurile hepatobiliare (sunătoare, păpădie) sau sucurile naturale de fructe care vor ajuta ficatul să îşi revină. 

Cât mai multe lichide!


Este cel mai bun sfat care trebuie urmat după un consum excesiv de alcool. Motivul? Prin hidratare elimini alcoolul din sânge.

Fă-ţi plinul de fructe!


Consumă cât mai multe fructe, în special citrice şi asta pentru că vitamina C hrăneşte celula hepatică, îmbunătăţeşte circulaţia sanguină şi ajută la curăţirea organismului de alcool.

Evită mâncărurile grele!


Încearcă să elimini din alimentaţie proteinele grele precum carnea grasă, ouăle sau brânza grasă şi axează-te mai mult pe fructe, legume şi cât mai multe lichide.

Mierea te scapă de greaţă


Un remediu eficient împotriva mahmurelii este mierea. Asta pentru că mierea conţine fructoză, care ajută organismul să proceseze alcoolul mai repede. Fructoza o mai poţi găsi în cantităţi mari în mere, cireşe, struguri şi tomate.

Ai nevoie de potasiu!


Restabileşte nivelul de potasiu consumând o banană. Astfel vei scăpa şi de senzaţia de greaţă.

Ieşi la plimbare în aer liber!


Chiar dacă ţi se pare că orice tentativă de a te ridica din pat se va termina cu o prăbuşire, fă un efort şi ieşi să iei o gură de aer. Vei fi surprinsă de efectele aerului proaspăt!