Iubitul tau are probleme... sexuale?

Nici o femeie nu poate sta cu mainile in san atunci cand sotul sauprietenul ei incepe sa dea semne ca ar avea probleme sexuale. Ejaculareaprematura, emisiile seminale nocturne ori impotenta sunt probleme ce potfi rezolvate - cel putin, din punctul de vedere al medicinii traditionalechinezesti.

Este interesant de mentionat faptul ca, la chinezi, frigiditatea esteconsiderata ca si inexistenta. Ei spun ca o femeie este frigida numai dacanu-si iubeste partenerul, iar acesta nu stie cum sa-i aprinda simturile.

Cat despre barbati, lucrurile stau altfel. O sperma cu energie dereproducere slaba, ca si incapacitatea sexuala, poate pune in pericolarmonia familiala. Ceea ce, desigur, subliniaza importanta abordariiunor tratamente adecvate.

Excluzand cazurile in care impotenta se datoreaza unor modificarimorfologice anatomice, cei mai multi barbati dobandesc impotenta inplan psihic. O partida de sex ratata, sau intrerupta in mod brutal,o relatie lipsita de afinitati sentimentale, stress-ul, anxietatea,epuizarea fizica sunt tot atatea cauze pentru blocajul psihologic alunui barbat si, astfel, impotenta nefiziologica.

O veste buna: atat impotenta, cat si ejacularea prematura pot fivindecate prin meditatie, exercitii de Qigong, tehnici practice sidieta adecvata. Si polutiile - acele emisii seminale nocturne spontane,in absenta raporturilor sexuale - pot fi tratate pe calea dietoterapiei.

Sa vorbim, mai intai, despre meditatie. Aceasta are, in principal,rolul de a produce relaxarea. Subiectul trebuie sa se aseze pe un scaunnormal sau - preferabil! - in sezut, pe podea, cu picioarele incrucisate(pozita lotusului, sau semi-lotus). Se va concentra, la inceput, asuprarespiratiei, lepadandu-se de toate celelalte ganduri. Este un exercitiusimplu, ce trebuie facut zilnic la aceeasi ora, inainte de somnul denoapte. O alta tehnica de meditatie este aceea de a se concentra asupraunui anumit obiect, concept, tema sau chiar persoana de sex opus. Alegerea"esentei" asupra careia meditati depinde de problemele pe care vreasa si le trateze. Daca, de pilda, este vorba de ejacularea prematura,barbatul trebuie sa se gandeasca la un act sexual inainte de a-l realiza,sau chiar in timpul acestuia. Tema de meditatie poate fi principiul Yin(feminin) si Yang (masculin), ori asupra semnificatiei dualitatii Yin-Yangin unitatea tuturor lucrurilor in Univers. Aceasta confera barbatului uncontrol mult mai bun asupra actului sexual si asupra momentului orgasmic- ejacularea. in cazul impotentei datorate stress-ului si anxietatii,"esenta" meditatiei trebuie stimulata erotic si, in acelasi timp, catse poate de relaxat. Barbatul trebuie sa-si inchida ochii, sa respirelent si profund si sa mediteze asupra bucuriilor firesti, sanatoase, alesexului. El poate sa-si construiasca fantezii sexuale, sa-si stimulezemintea sa persiste asupra unui scenariu de act sexual, dar, in nici uncaz, sa nu incerce sa se...autostimuleze fizic - adica sa recurga lamasturbare. Exercitiul trebuie sa ramana la nivelul mentalului. Oriceimplicare fizica, in timpul desfasurarii fanteziilor sale - din timpulmeditatiei - pot ruina incercarile sale de revenire la normal. Subiectultrebuie sa fie cat mai detasat, sa-si cultive fanteziile in mod relaxatsi detasat.

Ceea ce mai trebuie sa invete barbatul impotent este sa-si controlezeenergia fizica, inclusiv pe aceea sexuala. In acest sens, exercitiile deQigong sunt foarte eficiente. Ele instaleaza starea de calm, alunga toategandurile anxioase si confuze si construiesc un nou om: mai puternic simai plin de energie. Nei Dan Qigong reprezinta o latura a Qigong-uluicare vizeaza circulatia interna a energiei vitale Qi. In vreme ce WaiDan Qigong constituie un ansamblu de metode de inlaturare a starilortensionale, de observare si control asupra starilor emotionale prinmeditatie si respiratie adecvate - exercitiile de circulatie externa aQi-ului. In cazul celor cu ejaculare prematura, respiratia abdominalaprofunda, controlata, practicata in timpul actului sexual, poatefi de mare folos. Atunci cand apare senzatia iminenta de ejaculare,barbatul trebuie sa-si opreasca respiratia. Aceasta il va ajuta sa-siscada temporar starea de excitatie, permitandu-i sa controleze momentulejacularii. Desigur, exercitiile cele mai corecte de Qigong recomandatein cazurile de impotenta sau ejaculare prematura trebuie invatate subsupravegherea unor persoane competente si nu a unor falsi maestri.

Qigong-ul nu este doar o metoda curativa, ci, mai ales, preventiva. Iataun exercitiu simplu, util in profilaxia afectiunilor care fac obiectularticolului de fata: barbatul se va aseza culcat pe spate, cu o pernamai inalta sub cap si concentrandu-si atentia supra unui plex energeticnumit Dantian - situat la trei latimi de degete sub ombilic - si masand cublandete tot abdomenul cu miscari circulare. Apoi, aseaza partea plina apalmei stangi pe Dantian si palma dreapta peste cea stanga. Se vor executa36 de miscari circulare in jurul ombilicului, in sensul orar (descendentprin stanga si ascendent prin dreapta). Se inverseaza pozitia palmelor -stanga peste dreapta - si se executa alte 36 de miscari circulare, insens antiorar. Faza a doua a exercitiului consta in asezarea palmelorpe abdomen cu varfurile degetelor orientate unele catre celelalte -la o distanta de cca 15 cm intre ele - iar degetele groase sa atingaultimele coaste. Se maseaza de sus in jos, cu palmele, pana la abdomenulinferior, de 36 ori, cate o miscare pe secunda. La fiecare coborare,degetele groase vor apasa mai puternic, iar la ridicare degetele mici vorfi cele care apasi mai tare. Practicand zilnic acest exercitiu, sanselede prevenire - ca si vindecare - a ejacularii premature sunt maxime. Nustrica sa se adauge si o presare cu buricele degetelor ambelor mainipe Dantian, zilnic, inainte de ridicarea din pat dimineata si seara,inanite de culcare. Pe aceasta cale se realizeaza si un masaj eficientasupra ficatului si rinichilor - organe care au un rol important inreglarea energiei sexuale.

Daca doriti si o reteta mai... traznita, tot chinezeasca, atunci va oferocazia de a fi primele (primii) care o afla. Medicii traditionalistichinezi considera ca se poate obtine o crestere spectaculoasa a Yang-uluibarbatului daca acesta isi introduce in anus - inaintea actuuli sexual -o bucata de ghimbir uscat, decojit si copt in cuptor. Acest "supozitor"special trebuie sa fie cald la momentul introducerii.

Presupunand ca unii barbati sunt mai lenesi cu practicarea exercitiilor,atunci exista si varianta dietei de corectie, care nu exclude, totusi,exercitiile de Qigong si cele de meditatie. Dar, despre retetele culinarecare alunga in mod miraculos impotenta, ejacularea prematura si polutiivom vorbi in articolele viitoare.