Lipsa de calciu dupa nastere. Ce e de facut?...

Va rog sa-mi raspundeti: am nascut in urma cu 7 luni si de atunci am probleme cu dantura: dintii se sparg, cariile apar una dupa alta...




V-ati consumat din rezervele de calciu pentru o cauza buna. Diagnosticarea lipsei de calciu se face prin metode specifice si medicul generalist va poate orienta cel mai bine asupra suplimentelor minerale de care aveti nevoie, in functie de diagnostic.

Pot exista "explozii" de carii in anumite situatii de dezechilibru metabolic sau scadere a imunitatii. Acest fenomen poate fi cu atat mai dramatic cu cat se manifesta pe un teren incorect igienizat. Ma refer la existenta unor carii incipiente, a unor carii secundare, obturatii vechi, neadaptate, nedecelabile decat la controlul stomatologic, la o carioactivitate mare si la alte conditii locale specifice.
Tratati cu rabdare tot ce este de tratat.

Mai departe tratamentul este tot local. Faceti igienizari profesionale cat de des si diferite tratamente profilactice, de la fluorizari la sigilari, aplicatii locale de alte substante profilactice (de exemplu, geluri care contin calciu si fosfat - chiar sunt niste produse noi care contin calciu legat de fosfat prin intermediul cazeinei - cereti informatii medicului stomatolog).

"Intarirea" smaltului are loc datorita legaturilor chimice care se pot realiza intre ionii de calciu, fluor etc.
continuti in geluri, paste, ape de gura si hidroxiapatita din smalt. Nu in ultimul rand, igiena dumneavoastra trebuie sa fie foarte buna (tehnica corecta de periaj, folosirea zilnica si corecta a atei dentere, ape de gura).