Foliculita: ghid de ingrijire

Foliculita este inflamarea sau infectarea radacinii firului de par. "Apare ca urmare a traumatizarii firelor de par (masaj, epilare, tratamente cosmetice) cu patrunderea microbilor sau fungilor de la suprafata pielii in radacina firului de par", precizeaza prof. dr. Anca Zbranca. Poate sa apara pe orice zona a organismului unde se gasesc fire de puf si de par. "Foliculita poate afecta practic tot corpul in afara de palme si talpi. De obicei, afectarea este zonala redusa (se intalneste, de exemplu, inghinal), dar exista si cazuri de folicuilita generalizata pe zone largi cum ar fi parul de pe cap, barba si parul de pe spate in acelasi timp, la barbat, sau membrele inferioare, inghinal si abdominal, la femeie.

Foliculita este inflamarea sau infectarea radacinii firului de par. "Apare ca urmare a traumatizarii firelor de par (masaj, epilare, tratamente cosmetice) cu patrunderea microbilor sau fungilor de la suprafata pielii in radacina firului de par", precizeaza prof. dr. Anca Zbranca.

Poate sa apara pe orice zona a organismului unde se gasesc fire de puf si de par. "Foliculita poate afecta practic tot corpul in afara de palme si talpi. De obicei, afectarea este zonala redusa (se intalneste, de exemplu, inghinal), dar exista si cazuri de folicuilita generalizata pe zone largi cum ar fi parul de pe cap, barba si parul de pe spate in acelasi timp, la barbat, sau membrele inferioare, inghinal si abdominal, la femeie.