Personalitati masculine de evitat - si de ce

Barbatul iti este drag, te atrage, te rasfata, te admira, te iubeste, iti ofera cadouri, iti da buna-dispozitie si te relaxeaza. Iata cateva dintre atitudinile si gesturile care...

Barbatul iti este drag, te atrage, te rasfata, te admira, te iubeste, iti ofera cadouri, iti da buna-dispozitie si te relaxeaza. Iata cateva dintre atitudinile si gesturile care te-ar putea convinge ca barbatul ales este cel potrivit, cel de care numai soarta te va desparti.

Acest profil insa ar putea constitui unul ideal, pe care orice femeie si l-ar dori.

Din pacate, exista si tipuri de personalitati masculine care iti pot face viata foarte grea: te enerveaza, iti fura timp si energie, te constrang si te manipuleaza, iti pot induce sentimente de vinovatie sau te pot face sa suferi.

Recomandarea cea mai importanta pe care ti-o pot face este sa incerci sa-l cunosti cat mai bine pe barbatul de langa tine inainte de a lega o relatie foarte stransa. De aceea, am sa-ti prezint cateva tipuri de personalitati masculine care trebuie evitate, daca si-au facut un fel de a fi din urmatoarele caracteristici:

1. Conflictualul


Niciun prilej nu este pentru el prea mic pentru a initia o dezbatere ampla. Se cearta cu orice persoana ai carei ochi nu-i plac sau care are o anumita autoritate.
Este impotriva a tot sau aproape tot ce-i spui, fie si doar de dragul discutiei. Incapatanarea lui enerveaza. Vede peste tot aproape reavointa si neputinta. De aceea este intotdeauna gata de lupta, devenind un om plin de suparari, care se raneste singur si apoi se simte tot el nedreptatit.

Te poate face sa devii agitata si nervoasa, in acelasi timp obligandu-te sa adopti o atitudine defensiva... s-ar putea, treptat-treptat, ca dupa atacurile sale permanente, chiar si tu sa devii usor certareata.

2. Snobul


Te face sa simti permanent ca de fapt el este prea bun ca sa se ocupe de ceilalti, inclusiv de tine. Cu un gest de aversiune, iti acorda totusi favoarea companiei sale.

Caracteristicile care te-ar putea afecta sunt: vanitatea, aroganta, tendinta de a fi plin de sine, blazarea si laudarosenia.

3. Morocanosul


Aceasta persoana fierbe in interiorul ei, ca un vulcan amenintator, care, dupa ce a mocnit timp indelungat, erupe dintr-o data. Prin aceasta prezenta a sa, reuseste de multe ori sa strice buna dispozitie, fara ca tu sa afli vreodata motivul starii sale.

4. Zgarcitul


Acesta simte intotdeauna posibilitatile de economisire a banilor, stie toate ofertele speciale si in general este foarte zgarcit in complimente, in dragoste, in recunostinta. Chiar daca iti starneste rasul, in timp, zgarcitul devine o persoana enervanta, greu de suportat, mai ales atunci cand si-a facut din zgarcenie un stil de viata.

Acesta te-ar putea lasa cu foarte multe datorii neplatite, la restaurant nu plateste, se eschiveaza, fumeaza tigarile altora si nu mai da inapoi ce-a imprumutat, devenid penibil.

5. Absentul


In prezenta lui ingheata total orice sentiment, orice discutie, orice ras. In exterior este un tip linistit, inabordabil, dar linistea sa inspira teama; nimic nu tradeaza ceea ce se petrece in el, are un aer plictisit si absent.

In contactul interuman, asemenea oameni sunt foarte obositori, deoarece nu te poti apropia niciodata de unul dintre ei si tot timpul trebuie sa ghicesti ceea ce se petrece in spatele mastii pe care o poarta.

6. Criticul


Cu el niciodata un poti sa faci ceva cum trebuie. Este inrudit indeaproape cu certaretul incapatanat, dar, spre deosebire de acesta, el face uz nu atat de satisfactia disputei, cat de gesturile acuzarii, aratand cu degetul.
Nu intreaba si nu argumenteaza, ci imediat invinovateste. Dintr-o adanca nesiguranta de sine, se transforma in avocat al propriei sale cauze.

Poate fi mereu pe urma greselilor tale, plin de reprosuri, cinic si perfectionist. Ti-ar putea strica placerea oricand si chiar ti-ar putea, in anumite cazuri, provoca mustrari de constiinta.

Toate aceste tipuri de personalitate ti-ar putea influenta si determina nesiguranta interioara, indoiala de sine si, in acelasi timp, exploata nevoile tale sociale.

De aceea, atunci cand simti simptomele psihice (incordare, palpitatii, furie crescanda) induse de una dintre persoanele de mai sus, intr-o eventuala relatie, trebuie sa le eviti sau sa le lasi la periferia cercului vietii tale pe cat posibil, pentru a te autoproteja.