Un fiu şi-a părăsit mama! Este vinovat băiatul Zinei Dumitrescu?

În România, copiii sunt crescuţi în spiritul respectului faţă de bătrânii neajutoraţi. Sunt învăţaţi să-şi ajute părinţii când aceştia se îmbolnăvesc sau sunt prea în vârstă. Cât de vinovat e fiul Zinei Dumitrescu?

Zina Dumitrescu, 79 de ani, trece printr-o adevărată dramă. A fost părăsită într-un azil de bătrâni din Ghermăneşti.
Cătălin Negreanu, unicul ei fiu, nu a mai vizitat-o de luni bune. La azil s-au acumulat datorii de peste 300 de milioane de lei.
Zina Dumitrescu este fondatoarea şcolii de modelling de la noi ţară. A fost, multă vreme, singura creatoare de modă acceptată de regimul comunist. Acum, la bătrâneţe, toată gloria ei de altădată a apus.

A rămas singură, vizitată din când în când de vechii ei prieteni care o ajută să-şi plătească şi datoriile.
E foarte greu ca după o viaţă de muncă să rămâi singur. Dar cât de vinovat e fiul ei?
O tradiţie veche din România îi face responsabili pe copii de bătrâneţea părinţilor. E un schimb. Ultimii se ocupă să-i crească, să-i pornească în viaţă pentru ca, apoi, cei tineri să-i îngrijească pe bătrâni atunci când aceştia nu mai pot.
Băiatul Zinei Dumitrescu a fost un copil răsfăţat.
Zina l-a ajutat, dar, probabil, nu i-a putut rezolva toate problemele. Fiul ei a decis să plece din ţară, să-şi facă un rost şi să-şi părăsească mama.
Mulţi români au probleme cu banii, iar viaţa în străinătate e grea. Poate, dacă ar fi bogat, fiul s-ar îngriji de mama sa, dar cât de vinovat e în cazul în care şi el are probleme financiare?