9 modele trans care au schimbat lumea modei

Mulți ani la rând, industria modei a impus standarde clare de frumusețe care au fost ulterior aspru criticate. De la modele extrem de slabe, care formează o idee complet greșită legată de greutatea normală, și până la lipsa diversității.

Citește și: 15 ținute haute couture purtate de vedete, care arată complet diferit pe modele la prezentările de modă


Dar acest lucru începe să se schimbe treptat și tot mai multe branduri aleg să fie reprezentate de modele ce reușesc să reprezinte cât mai bine diversitatea și frumusețea reală.

Printre ele se numără și modelele trans, care au reușit să schimbe ideile preconcepute și să demonstreze că oricine poate deveni model, indiferent de sex, vârstă, greutate sau forma corpului. 

Descoperă 9 modele trans care au schimbat lumea modei:

Nathan Westling


Nathan Westling a fost starul campaniei de primăvară din 2014 al caselor de modă Marc Jacobs și Saint Laurent. După zece ani în care s-a confruntat cu depresia și a apelat la tratament și terapie, a realizat în cele din urmă care era de fapt problema. Modelul a început tranziția de la viața ca Natalie la o nouă identitate, devenind oficial Nathan în anul 2019.

Geena Rocero

Geena Rocero este un model american originar din Filipine și fondatoarea Gender Proud. A început să participe la concursuri de frumusețe de la vârsta de 15 ani. În anul 2014, Rocero a vorbit deschis despre viața sa ca transgender în timpul unei conferințe TED Talk.

Andreja Pejic

Andreja a fost cunoscut multă vreme ca un model adrogin. În anul 2013 a devenit femeie trans și este unul dintre cele mai cunoscute modele transgender din lume.

Lea T

Lea T este primul model trans care a ajuns pe primele locuri în Top 50 cele mai solicitate modele din lume. Născută în Brazilia, Lea luptă pentru drepturile omului și este un reprezentant major în lupta pentru drepturile persoanelor transgender.

Theodora Quinlivan


Quinlivan a devenit primul model transgender care a lucrat pentru casa de modă Chanel. De asemenea, a fost inclusă în „Top 50” de modele de către models.com.

Juliana Huxtable


Juliana a fost întotdeauna pasionată de modă, ceea ce a determinat-o ulterior să devină model. A fost inclusă în numeroase campanii de modă, iar în anul 2014 a apărut pe coperta revistei Candy alături de alte femei trans.

Hunter Schafer

Hunter Schafer este model, actriță și activistă pentru drepturile comunității LGBTQ. Ea a mărturisit că Internetul a ajutat-o să-și accepte identitatea de gen. „Internetul m-a salvat - faptul că am putut să văd pe YouTube transformările unor oameni în timp și faptul că am putut să văd același lucru și în cazul meu”, a spus Schafer.

Hari Nef

Hari a fost primul model transgender care a apărut pe coperta unei reviste din Marea Britanie. Ea scrie propriile articole despre artă, gen și identitate.

Valentina Sampaio

Valentina Sampaio este primul model transgender al brandului Victoria's Secret care a vorbit deschis despre acest lucru. A fost primul model transgender care a apărut pe coperta revistei Sports Illustrated Swimsuit în anul 2020. La vârsta de opt ani psihologul ei a identificat-o ca fiind transgender, dar ea a început să-și spună Valentina după vârsta de 12 ani.

MAI MULT DESPRE: moda, modele trans, modele transgender