William şi Kate: 7 secrete despre creatoarea rochiei

Designerul Sarah Burton, de la casa Alexander McQueen, cea care i-a realizat rochia de mireasă lui Kate Middleton, a declarat că a trăit experienţa vieţii sale atunci când a creat, în secret, piesa vestimentară pentru cea mai mediatizată nuntă. Află 7 secrete despre cel mai în vogă designer al momentului.

Sarah Burton, în vârstă de 36 de ani, a preluat casa de modă Alexander McQueen după ce creatorul britanic s-a sinucis în februarie 2010. Acesta s-a spânzurat după ce a luat un amestec de cocaină, tranchilizante şi somnifere. Alexander se afla sub presiune pe plan profesional şi era "copleşit de durere" pe plan personal, din cauza morţii mamei sale şi a prietenei apropiate Isabella Blow, care l-a scos din anonimat.

Se pare că McQueen suferea de depresie, anxietate şi insomnie, având câteva tentative de sinucidere ratate. În 2009, McQueen s-a aflat la un pas de moarte, în urma unor supradoze de droguri.

În mai 2010, Sarah Burton, colaboratoare apropiată a lui Alexander McQueen, prelua direcţiunea artistică a casei de modă fondate de acesta. Ea s-a alăturat casei de modă McQueen din 1996, când era studentă în anul terminal la colegiul londonez "Central Saint Martins College of Art and Design".

Potrivit Vogue, Sarah Burton este unul dintre cei cinci copii ai unei familii din Manchester. Nici fraţii ei nu sunt străini de domeniul artistic, unul din ei fiind cântăreţ profesionist la oboi, iar una din surori, cântăreaţă de operă. Atunci când a participat la un interviu pentru internship la casa de modă a lui Alexander McQueen a fost întrebată "Crezi în OZN-uri?".

"Să lucrez cu Catherine Middleton pentru rochia ei de mireasă a fost experienţa vieţii mele şi m-am bucurat de fiecare clipă. Sunt foarte mândră de ceea am realizat împreună cu echipa casei Alexander McQueen. (...) Arta lui Alexander McQueen combină contrastele pentru a crea haine frumoase. Uniunea dintre materialele tradiţionale, dantelă şi un design modern a creat o rochie potrivită lui Catherine", a declarat, foarte mândră, Sarah.

Sarah a declarat că i s-au părut foarte amuzante momentele în care a trebui să se ascundă de presă, să se camufleze în perioada în care a lucrat pentru rochia lui Kate. Designerul a recunoscut că "a cam dat-o în bară" atunci când a fost fotografiată în momentul în care se furişa în hotelul lui Kate, în seara dinaintea nunţii. Cum s-a bănuit că este ea? Purta o căciulă din blană din cea mai recentă colecţie Alexander McQueen.

Sarah Burton a avut o armată de 100 de oameni care au ţinut secretul rochiei regale. Pe lângă aceştia, Burton a lucrat cu absolvenţi, studenţi, tutori şi foarte mulţi angajaţi ai Şcolii Regale de Arte şi Meserii din Hampton Court Palace.

Potrivit unor surse citate de New York Post, cei care lucrau la rochia prinţesei erau obligaţi să se spele pe mâini la fiecare 30 de minute pentru a păstra dantela curată, iar acele erau schimbate la fiecare trei ore pentru se menţine ascuţite şi curate.

Kate Middleton a fost impresionată de creaţiile lui Sarah în momentul în care aceasta a realizat rochia de nuntă a Sarei Buys, o jurnalistă de modă care s-a căsătorit cu Tom Parker Bowles, fiul soţiei Prinţului Charles, în 2005, potrivit publicaţiei Telegraph.

Burton a creat rochii care au fost purtate şi de Prima Doamnă a Americii în 2010, dar şi de actriţele Cate Blanchett şi Gwyneth Paltrow şi excentrica Lady Gaga.

Este căsătorită cu fotograful David Burton alături de care locuieşte în St Johns Wood.