Horoscop: Planeta care îţi guvernează zodia. Ce înseamnă pentru tine?

Fiecare zodie este guvernată de una sau în unele cazuri de două planete, care îi împrumută din caracteristicile sale. Astrul care îţi ghidează viaţa este cel care îţi defineşte personalitatea, dorinţele, nevoile, dar şi norocul şi modul în care îţi manifeşti dragostea.

Descoperă care este planeta zodiei tale şi ce semnifică:

Marte - Berbec şi Scorpion

Marte guvernează zodiile Berbec şi Scorpion, şi casele I-a şi a VIII-a. "Planeta roşie", aşa cum este numită de astronomi, reprezintă energia folosită pentru a ne afirma, de a luptă pentru ceea ce dorim să realizăm şi a lua decizii. Cuvântul care defineşte Marte este "acţiunea". Este motorul abilităţii de a face faţă provocărilor, de a lua iniţiativa, de a folosi forţa şi de a face efort, de a rezista defensiv sau ofensiv. Ne îndeamnă să fim competenţi - să folosim şansa. Îndrăzneala, curajul, şi conduita sunt legate de Marte. Reprezintă însăşi voinţa şi expresia propriului ego. Marte poate exprima de asemenea furia, frustrarea şi mânia, deci este primitiv şi inspiră energie instinctivă. Ne îndeamnă să fim îndrăzneţi în tot ceea ce facem, dar nu are prea mult de-a face cu tactul şi diplomaţia.

Venus - Taur şi Balanţă


Venus guvernează zodiile Taur şi Balanţă, dar şi casele a II-a şi a VII-a. "Luceafărul", aşa cum este cunoscută în popor, reprezintă plăcerea, bucuria relaţiilor, dragostea şi grija faţa de altul. Ne ajută să decidem ceea ce este important pentru binele şi fericirea noastră şi a celor apropiaţi, dar şi ceea ce este irelevant. Ne dă îndemnul de a căuta companie şi dragoste, de a ne simţi bine în pielea noastră, deci are legătură cu respectul de sine. Venus este dorinţa din subconştient de a ne unii cu alţii, şi este voinţz noastră de a coopera. Ne ajută să ne bucurăm de viaţă şi ne aduce plăceri - estetice şi fizice.

Mercur - Gemeni şi Fecioară


Mercur guvernează zodiile Gemeni şi Fecioară şi casele a III-a şi a VI-a. Reprezintă gândirea, învăţatul şi capacităţile de comunicare. Împarte capacitatea de a raţiona, a imagina şi identificarea mentală cu lumea. Reprezintă abilitatea noastră de a teoretiza, în cazul gemenilor, cât şi cea de a pune în practică, în cazul fecioarei. Conduce mutaţiile psihice, învăţarea de abilităţi, dexteritate mentală şi fizică. Această planetă reprezintă dorinţa de a folosi abilităţile verbale, mentale şi de negociere pentru a ne exprima. Guvernează toate formele de comunicare. Principul planetei este "schimbul" - de idei, informaţii, valori etc.

Luna - Rac


Luna guvernează zodia Rac şi casa a IV-a. "Astrul nopţii" exprimă instinctele noastre, reacţiile obişnuite, reacţiile emoţionale şi subconştientul. Luna exprimă nevoia de siguranţă şi securitate în relaţii. Luna reprezintă partea reflexivă a personalităţii, care conduce la dezvoltare şi la abilitatea de adaptare psihologică la schimbări. Reprezintă natura copilăroasă din noi atunci când suntem vulnerabili şi depindem de alţii din punct de vedere al siguranţei, al căldurii şi al hranei. Toanele, bune şi rele, sunt toate parte a dinamicii induse de Lună.

Soare - Leu


Soarele guvernează zodia Leu şi casa a V-a. Exprimă identitatea personală şi personalitatea. Reprezintă realitatea sinelui, esenţa verbului a fi şi vitalitatea vieţii. Simbolizează expresia vieţii, felul cum ne prezentăm în lume. Ne ajută să ne exprimăm într-un mod individual şi personal. Prin intermediul Soarelui ne personalizăm experienţele, pentru că avem un sens al conştiinţei de sine. Acesta determină ce este mai important în fiecare dintre noi.

Jupiter - Săgetător şi Peşti


Jupiter guvernează zodia Săgetător şi casa a IX-a. "Marele benefic", cum i se mai spune în astrologie, este văzut ca energia folosită pentru dezvoltare, creştere şi explorare. Reprezintă o modalitate de a provoca regulile existente în societate şi abilitatea de a stabili propriile limite etice, morale şi legale şi de a dobândi un nivel mai înalt de înţelepciune, educaţie, putere şi experienţă. Jupiter ne face capabili de a ne dezvolta dincolo de graniţele stabilite de norme familiare sau sociale.

Saturn - Capricorn


Saturn guvernează zodia Capricorn şi casa a X-a. Numită şi "Marele Învăţător", această planetă reprezintă energia comprimată a disciplinei, limitării şi structurii. Ne împuterniceşte în aplicarea unor obiceiuri şi ne oferă dorinţa şi abilitatea de a deveni maturi prin trăirea vieţii în conformitate cu anumite reguli şi paradigme. Este legată de familie şi de sentimentul de securitate şi tradiţie. Saturn are şi o influenţă negativă, ca toate planetele de altfel, deoarece în dorinţa de a stabili standarde în funcţie de timp şi ierarhii, ne poate face rezistenţi la schimbări şi inhibaţi. Ambiţiile şi scopurile care sunt stabilite prin Saturn sunt de obicei accesibile dar cer o muncă grea, înceată şi de multe ori laborioasă, marcată de rutină şi standarde. Influenţele lui Saturn pot induce pesimism.

Uranus - Vărsător


Uranus guvernează zodia Vărsător şi casa a XI-a. Această planetă oferă imboldul de a schimba lucrurile radical - câteodată chiar într-un mod violent. Exprimă voinţa şi dorinţa de a zdruncina normelor societăţii pentru a face locul altora mai bune. Ca o planetă externă, orbita acestei planete stă în fiecare semn zodiacal aproximativ 7 ani, aşa că mulţi oameni născuţi în acei şapte ani au această planetă în acelaşi semn. Ne conduce în căutarea altor semeni unici şi este modelul pe care noi îl considerăm perfect prin provocarea şi desăvârşirea din prezent, spre idei futuriste. Reprezintă latura progresistă, inventivă şi nesubordonată.

Neptun - Peşti


Neptun guvernează zodia Peşti şi casa a XII-a. Reprezintă partea evazivă a naturii umane. Este un simbol pentru ceea ce este intangibil, romantic, magic şi mistic, altruist şi îndrăgostit necondiţionat, dar poate fi şi exprimarea sentimentului de victimă, trăirea într-o lume a fantasticului, evitând realitatea. Este interpretat ca visător, amăgitor şi imaginativ. Ne dă capacitatea de a juca, de a crea iluzii, de a-şi exprima energia prin muzică, arta, spiritualitate şi imaginaţie. Conduce spre tendinţe de evadare, comportament pătimaş şi hipersensibilitate emoţională.

Pluto - Scorpion


Pluto guvernează planeta Scorpionului, alături de Marte. Este motorul transformării, al schimbării totale şi înţelegerea celor mai adânci, întunecate părţi ale sinelui. Ne îndeamnă să fim distructivi, dar şi de a aduce o reformă pozitivă şi schimbări definitive. Ne conectează cu cea mai adâncă, subconştienţă parte a personalităţii, şi pe tărâmurile subconştientului colectiv.