Creeaza-ti propriul spa acasa!

Cateodata, la sfarsitul saptamanii spre exemplu, parca ai avea nevoie de un rasfat din cap pana in picioare. Dar nu intotdeauna iti poti materializa intentiile...

Cateodata, la sfarsitul saptamanii spre exemplu, parca ai avea nevoie de un rasfat din cap pana in picioare. Dar nu intotdeauna iti poti materializa intentiile; fie pentru ca mereu pare sa fie cate ceva de facut, fie pentru ca te-ai hotarat prea tarziu si nu mai poti obtine o programare in timp util...

Dar aceste inconveniente nu ar trebui sa te lipseasca de placerea unui tratament "imparatesc"; nu ai nevoie decat de cateva ingrediente pentru a-ti crea propriul spa acasa. Este simplu, comod si rezultatele sunt in mare masura asemanatoare celor pe care le-ai obtine daca ai merge la un salon profesionist.



Pentru maini...


De pilda, sa presupunem ca te pregatesti sa-ti faci manichiura. Dupa cum stii, primul pas consta in pregatirea cuticulelor, care nu vor fi in nici un caz taiate, ci doar impinse in jos cu ajutorul spatulei din trusa. Daca le tai, vei constata nu peste mult timp ca au crescut la loc, dar de data aceasta sunt mult mai groase si deci, mai inestetice si mai incomode.

Intr-un bol pe jumatate plin cu apa calduta, pune doua lingurite de ulei de masline si trei-patru picaturi de ulei organic de trandafir (se gaseste in comert, in recipiente micute).
Amesteca si cufunda-ti mainile. Dupa cateva minute, poti trece la operatiunea propriu-zisa.

Pentru ca tot vorbim despre maini, iata cum iti poti prepara un exfoliant simplu si eficient. Ai nevoie de o ceasca de zahar tos, o lingurita de ulei de masline si cateva picaturi din esenta ta preferata - oricare ar fi aceasta, alegerea iti apartine. Mixeaza si maseaza-te usor pe maini, neuitand zona delicata a coatelor, iar apoi foloseste crema hidratanta din belsug.

Este recomandabil sa faci acest lucru in fiecare saptamana.
Multe femei au mare grija de ten, gat si decolteu, dar - de ce, oare? - tind sa-si neglijeze mainile. Este pacat, pentru ca ele reprezinta o veritabila carte de vizita si apoi, nu trebuie uitat ca epiderma din aceasta zona este mai sensibila si mai predispusa ridarii, intrucat glandele seboreice sunt incomparabil mai putine decat la nivelul fetei.