5 măşti care-ţi salvează tenul

Ten gras, uscat, sensibil, toate tipurile de ten pot fi îngrijite natural. În funcţie de nevoile pielii tale, alege-ţi masca potrivită.

Mască cu ouă şi miere


Ouăle sunt folosite încă din cele mai vechi timpuri pentru proprietăţile hidratante. Sunt o sursă importantă de proteine şi lecitină, eficiente în tratarea pielii uscate. Ai nevoie de un ou crud, o lingură de miere şi o lingură de smântână. Amestecă ingredientele şi pasta obţinută întinde-o pe faţă şi gât. Las-o să acţioneze 15-20 de minute şi apoi clăteşte bine cu apă călduţă.

Mască cu avocado


Fructul de avocado reprezintă un hidratant natural. Zdrobeşte cu ajutorul blenderului un avocado de dimensiuni mici şi amestecă cu 25 grame de suc de portocale, o linguriţă cu miere şi o linguriţă melasă. Întinde bine pe faţa curată şi lasă să actţioneze o jumătate de oră. Foloseşte un disc demachiant pentru a o îndepărta.

Mască cu ulei de măsline şi miere


Pentru un plus de hidratare, amesteca 2 linguriţe de oţet de mere cu o linguriţă de ulei de măsline şi una cu miere. Aplică amestecul pe faţă şi lasă să acţioneze 10-15 minute, apoi clăteşte cu apă călduţă.

Mască cu măr şi miere


Dacă ai ten acneic, amestecă un măr ras cu 5 linguriţe cu miere călduţă şi întinde amestecul pe faţă. După 10 minute, clăteşte bine cu apă.

Mască cu apă de trandafiri


Apa de trandafiri este recomandată pentru un plus de prospeţime. Dacă ai ten mixt, pune cinci petale de trandafir în câteva picături de apă si lasă-le peste noapte. Apoi zdrobeşte petalele în apă cu ajutorul unei furculiţe. Cu apa obţinută amestecă o lingură de iaurt şi una de miere. Aplică pe faţă şi lasă să acţioneze 20 de minute, apoi clăteşte.