Cele mai ciudate trenduri de frumusețe de-a lungul istoriei

Standardele de frumusețe sunt foarte variate în întreaga lume, ajungând uneori să fie de-a dreptul bizare. Cel mai bine demonstrează acest lucru tendințele de frumusețe care au existat de-a lungul timpului în diverse colțuri ale lumii. Iată câteva dintre cele mai ciudate, prezentate de brightside.me:

Sprâncene ciudate, China antică

Printre chinezii din perioada antică exista obiceiul de a-și rade sprâncenele și de a desena altele în locul lor. Formele acestora erau variate și neobișnuite: perfect rotunde, drepte, ondulate. Diferite tipuri de sprâncene au fost populare în diverse perioade ale istoriei.

Zâmbete tatuate, populația Ainu

Populația Ainu a trăit în insulele Japoniei și în unele zone din Rusia. Femeile își tatuau un zâmbet larg pe față, încă din copilărie. Procesul de tatuare începea de la vârsta de șapte ani. Tatuajele aveau importanță spirituală. Se credea că femeile tatuate astfel își vor găsi mai ușor un soț, dar și că vor avea o existență liniștită în lumea de dincolo.

Craniile alungite

Alungirea craniului este o practică bizară, întâlnită de-a lungul istoriei în diverse populații ale lumii precum hunii, sarmații, maiașii și în anumite triburi africane. Pentru schimbarea formei craniului, părinții bandajau capul copilului cu o panglică sau îl puneau într-un pătuț special.

Dantura neagră, Japonia antică

Ohaguro era un obicei japonez de înnegrire a dinților, popular până în secolul 19. În prezent mai poate fi observat numai în piesele de teatru tradiționale. Dinții negri nu aveau doar scop decorativ. Soluția folosită proteja dinții și oferea organismului un surplus de fier. Amestecul era realizat din pulbere de fier, o plantă numită sumac și oțet.

Lipsa genelor, Europa medievală

Părul nu era popular în Europa în perioada medievală. Oamenii își rădeau părul din zona frunții și își pensau genele și sprâncenele. Este posibil ca acest obicei să fi apărut din cauza lipsei de calciu și vitamina D, care cauza căderea părului.

Unghiile foarte lungi, China antică

În urmă cu sute de ani, în China era la modă să ai unghiile extrem de lungi. Acestea simbolizau bogăția și puterea. Numai oamenii foarte bogați, care nu erau nevoiți să muncească își permiteau să-și lase unghiile atât de lungi. Pentru protejarea unghiilor erau folosite teci speciale, realizate din aur și decorate cu pietre prețioase.

Tatuajele faciale, populația Maori

Populația Maori, din Australia și Noua Zeelandă, este recunoscută pentru tatuajele sale cu scop ritualic. Bărbații își acopereau corpurile și fețele cu tatuaje, în timp ce femeile își tatuau bărbia, gâtul și buzele.

Gambe puternice, Europa

Din perioada medievală și până în secolul 18, femeile își ascundeau picioarele sub fuste lungi, în timp ce bărbații își expuneau gambele purtând dresuri mulate. Bărbații mai puțin înzestrați foloseau "gambe artificiale", pe care le legau de picioare.

Tatuaje păgâne, Balcani

Nu ar trebui să te mire dacă vezi bunicuțe tatuate în zona balcanică. Femeile din Bosnia, Croația sau Albania își tatuau pe mâini și pe piept simboluri solare. Acestea datează din perioada păgână și erau folosite ca amulete. În timpul ocupației otomane, fetele erau tatuate astfel sau cu simboluri creștine pentru a nu fi răpite de turci, femeile tatuate nefiind acceptate în harem.

Cercei în nas, India

Cerceii în nas sunt încă foarte populari în India. De obicei, un lanț leagă cercelul din nas de unul din ureche. Găurile în nas pot fi date numai înaintea nunții. Mai mult decât atât, în medicina tradițională indiană, numită Ayurveda, se crede că găurile în nara stângă ajută femeile să nască mai ușor și îmbunătățește fertilitatea.

Concurs de frumusețe pentru bărbați, tribul Wodaabe, Nigeria

În tribul Wodaabe din Nigeria, bărbații sunt cei care se machiază, se coafează și încearcă să fie cât mai atrăgători. În cadrul festivității Gerewol, un concurs de frumusețe pentru bărbați, femeile își pot alege viitorul soț. Bărbații își pictează fețele, își colorează ochii și buzele cu negru pentru a accentua albul dinților și al ochilor, poartă pălării și costume complicate. Nici femeile nu sunt mai prejos, fiind considerate printre cele mai frumoase din Africa.

Părul foarte lung, populația Yao, China

În satul chinezesc Huangluo, femeile au părul foarte lung. Acestea se tund o singură dată în viață, la vârsta de 16 ani, în cadrul unei inițieri ritualice. În urmă cu sute de ani exista o regulă strictă: dacă un bărbat vedea părul desprins al unei femei, trebuia să se căsătorească cu ea. Această regulă nu mai există, femeile putând să-și arate părul liber în public.

MAI MULT DESPRE: frumusete, tendinte, ciudat, Inedit