Sfaturi pentru unghii frumoase

Ti s-a intamplat vreodata sa nu fii tocmai mandra de unghiile tale? Daca da, stai linistita, se poate intampla oricui. Dar ca sa nu te mai afli niciodata intr-o astfel de postura, iti oferim cateva sfaturi care te vor ajuta sa iti pastrezi unghiile cat mai frumoase.

Ti s-a intamplat vreodata sa nu fii tocmai mandra de unghiile tale? Daca da, stai linistita, se poate intampla oricui. Dar ca sa nu te mai afli niciodata intr-o astfel de postura, iti oferim cateva sfaturi care te vor ajuta sa iti pastrezi unghiile cat mai frumoase.

Nu-ti brusca unghiile!


O manichiura corecta incepe cu stergerea unghiilor cu dizolvant pentru a indeparta lacul sau oja existente pe unghii. Dizolvantul se aplica pe un tampon de vata, acesta se asaza pe unghie si se apasa usor. Cateva secunde sunt suficiente pentru ca lacul sa fie dizolvat. Cu cat pastrezi dizolvantul mai mult pe unghie, cu atat aceasta se poate degrada mai mult, potrivit ehow.com.

Desi anumite produse cosmetice sunt promovate ca avand proprietatea de a stimula cresterea unghiilor, in realitate acest lucru este de-a dreptul imposibil. La fel ca si in cazul parului, ritmul de crestere al unghiilor este determinat genetic, la fel cum este forma si lor.

Tratament pentru unghiile tale


Cufundarea degetelor intr-o baie de ulei cald este ideala pentru hidratarea cuticulelor si a pielii din jurul unghiilor. Intr-un bol, amesteca 3-4 lingurite de ulei cald de masline, cu o jumatate de lingurita de zeama de lamaie. Inmoaie unghiile si mentine-le aproximativ 10 minute, iar dupa aceea aplica un strat de lac protector.  

Inainte de a aplica lacul, spala-te pe maini pentru a indeparta uleiul. Principala regula de care trebuie sa tii cont pentru a avea o manichiura rezistenta este sa indepartezi orice sursa de grasime de la suprafata unghiei, altfel lacul nu va adera. Indicat este sa folosesti un lac protector peste care sa aplici apoi lacul colorat.

Pentru unghii sanatoase poti opta pentru un tratament cu vitamina A, solutie uleioasa (o gasesti in orice farmacie). La fel ca in cazul tratamentului cu ulei si zeama de lamaie, mentine stratul de ulei pe unghie timp de 10 pana la 15 minute si foloseste ulterior un lac de protectie.

Nu taia cuticulele!


Indepartarea cuticulelor este un procedeu extrem de nociv pentru unghiile tale. Acestea pot fi usor impinse pentru a elibera unghia, dar taierea lor este total contraindicata: unghia va fi expusa si predispusa infectiilor bacteriene si micotice.

Daca lacul de unghii este prea puternic, in sensul ca are un continut ridicat de substante periculoase pentru unghia ta, de-a lungul timpului suprafata unghiei va deveni mata si isi va pierde luciul natural.

Alege lacuri de cea mai buna calitate si foloseste intotdeauna o baza pentru unghii inainte a aplica lacul colorat.
Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă