Par vopsit, fara efecte adverse

Vopsirea este un procedeu destul de "invaziv" pentru parul tau. Vopseaua ii afecteaza intr-o oarecare masura structura, pentru a permite patrunderea pigmentului in firul de par.

Vopsirea este un procedeu destul de "invaziv" pentru parul tau. Vopseaua ii afecteaza intr-o oarecare masura structura, pentru a permite patrunderea pigmentului in firul de par.

Dar modul in care parul tau este afectat depinde foarte mult de vopseaua pe care o alegi, de cat de des te vopsesti, dar si de alegerile de culori pe care le faci.

Alege produse de colorare delicate!


"Produsele care contin ulei de cocos si unt de karite sunt emoliente pentru scalp, prevenind aparitia iritatiilor", declara pentru Eva.ro Carmelo Spina, hairstilistul brandului italian Renee Blanche. "Untul de karite este, de asemenea, si un filtru solar natural pentru par", adauga hairstilistul.

In special dupa intoarcerea de la mare, parul are nevoie de o ingrijire deosebita.
Soarele, apa sarata si vantul il degradeaza, ii estompeaza culoarea si il usuca excesiv.

Daca nu vrei sa iti tai parul, si totusi vrei sa ii oferi culoare, stilistul Renee Blanche recomanda alegerea vopselelor blande, care nu contin amoniac si care ii ofera parului timpul necesar pentru a se reface.

Daca te vopsesti la un salon, cere-i stilistului tau sa foloseasca o vopsea blanda, cu un continut scazut de amoniac.


Alegerea produselor de colorare delicate, cu un continut cat mai scazut de amoniac iti ofera siguranta ca parul tau nu are de suferit in urma unei vopsiri. Din fericire, industria vopselelor pentru par a fost revolutionata in ultimul timp, locul vopselelor cu un continut mare de amoniac fiind luat de cele care respecta structura firului de par.


Spune "Nu" schimbarilor radicale


Desi ar fi foarte interesant sa ne putem schimba culoara parului peste noapte, de cate ori ne dorim, specialistul ne recomanda sa tratam astfel de optiuni cu mare atentie.

Daca inlocuirea unei culori deschise cu una mai inchisa nu prezinta nici un fel de problema, nici chiar pentru vopsitul acasa, deschiderea culorii parului este mult mai dificila si prezinta foarte multe riscuri.

"Chiar daca te-ai plictisit de culoarea ta inchisa, una dintre cele mai mari greseli pentru par este decolorarea brusca. Parul poate fi decolorat treptat, ton cu ton, pana ce ajungi la culoarea dorita", declara Carmelo Spina.

Este un proces complex, care poate fi realizat numai de profesionisti si care dureaza mult timp.
De aceea, este bine sa te gandesti de doua ori inainte de a-ti vopsi parul saten inchis sau negru, daca nu esti foarte sigura ca iti doresti asta, pentru ca nu exista cale simpla (sau sigura) de intoarcere.

Trateaza parul vopsit cu remedii naturale


Daca te vopsesti acasa, dupa expirarea timpului petrecut cu vopseaua pe par, amesteca sampon, cu putina apa si cu ulei de argan si spala parul pentru prima data cu acest amestec. A doua spalare va fi una obisnuita, numai cu sampon. Uleiul de argan protejeaza parul, reduce eventualele iritatii ale scalpului si ofera stralucire.

"S-a demonstrat faptul ca uleiul de argan este de 50 de ori mai hidratant decat uleiul de masline.
Dar pentru ca are o structura mai grasa, poate lua din volumul parului subtire. De aceea, se poate realiza o emulsie din doua linguri cu ulei de argan si o lingura cu apa, care se plica apoi pe par
", declara hairstilistul Carmelo Spina.

O astfel de masca este ideala pentru parul decolorat, care de obicei isi pierde supletea in urma unui astfel de procedeu.
Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă