Ingrijirea eficienta a tenului gras

Daca te confrunti cu problema tenului seboreic, nu trebuie sa te ingrijorezi. Exista solutii si pentru tine!

Daca te confrunti cu problema tenului seboreic, nu trebuie sa te ingrijorezi. Exista solutii si pentru tine! Tot ce trebuie sa faci este sa iti stabilesti un program strict de ingrijire, sa te inarmezi cu produse adecvate si sa respecti zilnic acest ritual pentru frumusetea chipului tau.

Pe langa aspectul sau tern, tenul seboreic este fragil si are nevoie de curatare. Spala-te zilnic pe fata cu un sapun care nu are in compozitie soda. Poti aplica zilnic o lotiune speciala pentru ten gras si sa folosesti apoi o crema hidratanta cu o formula usoara, fara grasimi. Alege o crema care absoarbe excesul de sebum si care contine zinc si cupru.



O piele grasa se incarca mult mai repede, deci este necesar sa faci un gomaj al tenului de doua ori pe saptamana. Alege produse blande, speciale pentru tenul gras si care nu iti vor agresa tenul.

Daca tenul tau este gras, ai urmatoarele

un aspect lucios al fetei;
pori negri in zona "T" a fetei (frunte, nas, barbie);
pori dilatati;
predispozitie la acnee.

Desi la prima vedere te-ar putea mira, este adevarat: ai si unele

tenul tau este mai putin sensibil la iritatii si roseata;
pielea imbatraneste mai greu si ridurile apar mai tarziu;
te poti expune mai mult timp la soare;
tenul suporta mai usor anumite boli, cum ar fi eczemele.



 un sapun fara soda;
 o lotiune pentru curatat fata, dar nu pe baza de alcool;
 crema de zi si de noapte destinate tenului seboreic;
 un demachiant adecvat;
 un gel de curatare cu care sa te speli pe fata dimineata si seara;
 o pudra si un fond de ten care sa absoarba si sa estompeze sebumul.



 Tenul gras trebuie curatat in profunzime, pentru a elimina sau atenua imperfectiunile si a diminua excesul de sebum.
Alege produsele cu o formula delicata si care nu contin ingredienti agresivi sau abrazivi. Demachiaza-te de doua ori pe zi si apoi aplica un gel sau o lotiune speciala.

 Baile de aburi cu ulei de salvie sunt deosebit de eficiente. Clocoteste doi litri de apa si apoi toarn-o intr-un vas in care ai pus 5 picaturi de ulei de salvie. Acesta ajuta la reglarea sebumului. Acopera-ti capul cu un prosop si stai deasupra vasului un sfert de ora. 

 Contrar zvonurilor, pielea grasa trebuie si ea hidratata. Secretul este ca produsele folosite sa aiba un continut scazut de grasimi. Eventual, poti elimina din program crema de noapte, deoarece aceasta este, de obicei, mai grasa.

 Nu uita ca alimentatia influenteaza starea pielii.
Consuma mai ales fructe si legume proaspete, peste si carne slaba. Evita cat poti de mult sosurile, dulciurile rafinate, prajelile, mezelurile si grasimile. Acestea favorizeaza acneea si deregleaza secretia glandelor sebacee.

 Nu utiliza o lotiune tonica pe baza de alcool, deoarece acesta, contrar asteptarilor, stimuleaza productia de sebum. Nu alege lapte demachiant si creme prea grase, pentru ca iti vor face tenul si mai lucios. 

 Nu ezita sa te machiezi. Adesea, machiajul care acopera si corecteaza este o ultima solutie pentru un ten cu exces de sebum. Alege produse adecvate tenului gras, cum ar fi fondurile de ten fluide si pudra compacta, care absoarbe sebumul.