Frumusete... la pachet

Saloanele de infrumusetare ne ademenesc cu diverse tipuri de impachetari - fango, parafango sau paragil sunt numai cateva exemple. Afla ce sunt acestea si ce efecte au asupra corpului tau.

Saloanele de infrumusetare ne ademenesc cu diverse tipuri de impachetari. Fango, parafango, paragil sau crema de termosudatie se numara printre cele mai cunoscute tratamente oferite de acestea. Desi majoritatea femeilor nu ar refuza un tratament anticelulitic sau antiadipos cu astfel de produse, putine sunt cele care stiu de fapt ce sunt acestea. Iti propunem o mica incursiune in lumea impachetarilor de frumusete si a ingredientelor folosite in aceste scopuri.

Fango


Fango este un tratament pe baza de namol marin. Acesta este imbogatit cu alge marine, camfor, hamei si diverse substante eficiente in tratarea celulitei si reducerea tesutului adipos. Contribuie la eliminarea apei retinute in tesuturi. Printre beneficiile sale se numara redudcerea nodulilor celulitici, crestera fermitatii si a elasticitatii pielii, catifeleaza pielea, tonifiaza, ajuta la eliminarea toxinelor. Pentru tratarea celulitei, fango se foloseste in combinatie cu masajul anticelulitic.

Parafango


La fel ca si fango, parafango este un tratament pe baza de namol si alge marine, dar in a carui compozitie este inclusa si parafina, cunoscuta pentru proprietatile sale benefice asupra circulatiei. Pe langa acestea, parafango mai contine saruri minerale - contribuie la mentinerea unei pieli sanatoase si elastice, cafeina sau extract de guarana - stimuleaza circulatia sanguina si limfatica. Impachetarile cu parafango sunt folosite pentru reducerea celulitei si a stratului de tesut adipos.

Paragil


Argila verde si parafina stau la baza acestui tratament folosit in ameliorarea celulitei, scaderea tesutului adipos in zonele tratate, stimularea circulatiei locale si reducerea retentiei de apa in tesuturi. Substantele continute de argila determina o buna eliminare a toxinelor din organism, argila fiind folosita si intern cu acelasi scop. Impachetarile cu paragil se fac la cald (compozitia este incalzita si apoi aplicata pe zonele care se doresc a fi tratate) pentru a amplifica efectele benefice ale substantelor continute de acest amestec. Pentru rezultate vizibile, se efectueaza cateva sedinte pe saptamana, in prima faza a tratamentului, apoi sedintele se raresc.

Crema de termosudatie (Termocream)


Crema de termosudatie actioneaza prin producerea unei transpiratii accentuate in zona tratata, ceea ce determina eliminarea toxinelor si a apei din tesuturi, reducand in acest mod celulita. Pentru accentuarea efectelor substantelor termoactive, impachetarile cu crema de termosudatie se folosesc impreuna cu o termocuvertura. Aceasta din urma realizeaza un efect de sauna, ceea ce determina o eliminare mai eficienta a apei in exces si a toxinelor din tesuturi.

Ciocolata

 
Impachetarile cu ciocolata nu sunt concepute numai pentru rasfat. Acestea au efecte benefice in reducerea celulitei si imbunatatirea calitatii pielii. Ciocolata folosita pentru aceste impachetari nu este efectiv ciocolata, ci un amestec de cacao, fango si diferite substante.

Indiferent despre ce tip de impachetare discutam, efectele sunt vizibile numai dupa un tratament intens, care dureaza adesea cateva saptamani. Rezultate miraculoase, cat ai pocni din degete, nu exista.