Bărbieritul la femei! Un nou trend de frumuseţe. Află dacă te ajută sau nu

Unii dermatologi şi cosmeticieni sunt de părere că o astfel de procedură ajută la regenerarea pielii şi stimularea producţiei de colagen, ceea ce întârzie apariţia ridurilor
Totul a început în urmă cu aproximativ patru ani, când o cosmeticiană şi vedetă de reality-show din Statele Unite a făcut o "confesiune" pe Youtube: a declarat, alături de prietenele sale, că se rade pe faţă, dar nu o face cu un aparat de ras obişnuit, ci cu o ustensilă special concepută pentru femei.
 
Treptat, procedura a atras tot mai multe reprezentante ale sexului frumos, în special pe cele care se confruntau cu problema părului facial, pe care erau nevoite să-l îndepărteze cu ceară, cremă depilatoare sau laser, tratamente costisitoare, dureroase şi iritante pentru piele. 
 
 
Dar dacă nu ai păr facial, de ce ai face asta? Una dintre împătimitele bărbieritului a declarat pentru Dailymail că pielea ei este mult mai fină şi sănătoasă de când se rade pe faţă.
Şi chiar şi unii dermatologi susţin ideea: "În ceea ce priveşte efectul de anti-îmbătrânire, bărbieritul are unele rezultate. Este ca o formă uşoară de microdermoabraziune, care stimulează producţia de colagen şi reducerea ridurilor", a declarat pentru dailymail.co.uk medicul estetician Michael Prager.