6 produse cosmetice inutile

Ai o grămadă de produse cosmetice la care nu le găseşti utilitatea, dar le cumperi pentru că ai aflat că fac minuni? În afară de reclamă, unele produse cosmetice sunt de-a dreptul inutile şi arunci banii degeaba pe ele.

Ai o grămadă de produse cosmetice la care nu le găseşti utilitatea, dar le cumperi pentru că ai aflat că fac minuni? În afară de reclamă, unele produse cosmetice sunt de-a dreptul inutile şi arunci banii degeaba pe ele.

Află de ce produse cosmetice te poţi lipsi pentru că nu dau niciun rezultat, ba mai mult, este posibil să-ţi dăuneze!

1. Loţiunea tonică

"O pierdere de timp şi de bani", susţinea dermatologul Leslie Bauman în emisiunea celebrei moderatoare Oprah Winfrey.  Potrivit specialistei, loţiunea tonică a fost inventată pentru a îndepărta pelicula alunecoasă pe care o lăsau produsele pentru curăţarea tenului mai demult. În prezent, nu mai este cazul pentru că loţiunile de curăţare nu mai au acest efect.

În plus, aceste loţiuni tonice conţin pe lângă alte substanţe dăunătoare şi alcool care irită şu usucă foarte rău pielea. Dacă simţi nevoia să foloseşti o loţiune tonică după demachiere, foloseşte apă florală/hidrolat de trandafiri (lavandă muşeţel, etc) sau ceai verde ţinut la rece şi pulverizat pe faţa curată.

2. Exfoliant pentru buze

Sunt absolut inutile şi arunci banii pe fereastră, în loc să recurgi la o tehnică ieftină şi simplă. Aplică balsam pe buze şi cu o cârpă moale umedă masează delicat buzele pentru o exfoliere blândă. "Astfel vei îndepărta stratul uscat fără să-ţi iriţi buzele", explică Emily Kate Warren, make-up artist.

3. Mască pentru picioare

De ce să cumperi aşa ceva când ai putea foarte bine să aplici puţin ulei de măsline încălzit şi să îţi pui şosete peste noapte pentru a permite o absorbţie mai bună a ingredientelor. În plus, dacă exfoliezi călcâiele cu piatra ponce înainte de masajul cu ulei de măsline sau alt ulei/unt vegetal vei constata efectele miraculoase.

4. Cremele pentru decolteu/gât

Sper că îţi dai seama că aceste etichetări nu fac altceva decât să te determine să arunci banii pe o grămadă de produse care până la urmă au acelaşi efect. De ce să nu foloseşti crema de faţă obişnuită sau un ulei/unt vegetal pentru hidratarea pielii din această zonă sensibilă? Nu te lăsa influenţată de reclamele care încearcă să-ţi vâre pe gât o grămadă de produse inutile!

5. Cremele anticelulitice

Nicio cremă anticelulită care îţi promite să te scape de această problemă nu va reuşi acest lucru. Dacă nu faci mişcare şi nu ai grijă la alimentaţie, nu vei constata niciun efect.

Folosite pe termen lung, unele creme anticelulitice (în special cele care conţin cofeină) reuşesc să diminueze aspectul cojii de portocală, însă nu o vor îndepărta definitiv. Aşa că ai putea la fel de bine să foloseşti pentru zonele cu probleme aceeaşi cremă pe care o foloseşti pentru hidratarea corpului, dar în care să pui extract de cofeină.

6. Produsele care promit să-ţi repare vârfurile despicate

În afară de foarfecă, niciun produs care-ţi promite acest lucru nu merită banii pentru că nu va reface structura părului. În schimb, poţi să mizezi pe produsele care previn deteriorarea părului sau să aplici măşti naturale cu avocado, ou, miere de albine, ulei de cocos nerafinat, ulei de măsline, ulei de ricin.