Masti naturale pentru par

Parul tau are nevoie de sustinere pentru a arata bine si a fi sanatos. Imagineaza-ti parul ca pe o haina purtata zilnic. De-a lungul timpului se degradeaza si se rupe. De aceea, este necesar sa ii oferi parului tau ingrijirea adecvata.

Parul tau are nevoie de sustinere pentru a arata bine si a fi sanatos. Imagineaza-ti parul ca pe o haina purtata zilnic. De-a lungul timpului se degradeaza si se rupe. De aceea, este necesar sa ii oferi parului tau ingrijirea adecvata.

Reclamele care promoveaza diverse produse de ingrijire a parului spun ca acestea iti "hranesc" firul de par. In realitate, parul nu poate fi "hranit" din exterior, din moment ce nu este viu. Celulele care formeaza firele de par, desi la un moment dat au fost vii, se transforma intr-o proteina dura, numita keratina.

Potrivit hshairclinic.co.uk, keratinizarea celulelor nu le permite acestora sa isi continuie viata.

Dincolo de factorii de mediu pe care nu ii putem evita, precum soarele puternic, frigul excesiv, poluarea, frecarea de haine etc., adesea ne supunem parul unor ritualuri extrem de daunatoare. "Printre obiceiurile mai putin sanatoase se numara perierea excesiva, afectarea scalpului si a parului prin folosirea de cosmetice agresive, dispozitive de coafat fierbinti, impletirea foarte stransa a parului sau prinderea frecventa cu elastice", declara Andra Muscalu, medic dermatolog.

Daca termenul "hranit" este exagerat, trebuie sa iei in considerare faptul ca parul tau are nevoie de diverse substante pentru a-si pastra rezistenta.
Pe langa sebum, substanta uleioasa secretata de glandele sebacee, care acopera firele de par si ii ofera protectie si stralucire, parului tau i-ar fi foarte utile si substantele naturale care actioneaza in acelasi mod.

Proteinele, acizii si grasimile din oua, miere, ulei de ricin, ulei de masline si multe alte produse naturale, ii pot fi de folos parului tau pentru a ramane rezistent si stralucitor.

Iata cateva masti pe baza de produse naturale pe care le poti folosi pentru a-ti proteja si a imbunatatii calitatea parului, prezentate de hair-n-skin-care.com:

Masca cu avocado si miere


Avocado este un fruct-minune, recomandat pentru cantitatile impresionante de acizi grasi esentiali pe care ii contine. Si parul tau are nevoie de astfel de uleiuri, deci o masca cu avocado este perfecta pentru parul fragil.
Foloseste avocado bine copt, care este si usor moale.

Amesteca un avocado pisat cu o lingura de miere si doua linguri de ulei de masline. Amesteca pana ce se transforma intr-o pasta omogena, apoi aplica pe parul uscat. Stai cat poti de mult cu masca pe par, apoi spala-te cu un sampon delicat, conceput pentru copii.

Sampoanele comerciale obisnuite, care fac foarte multa spuma, contin o cantitate mare de detergent. Din aceasta cauza indeparteaza stratul protector de uleiuri de la suprafata firelor de par, indepartand si uleiurile benefice depuse in urma folosirii mastii.
Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă