Silicoane: 10 riscuri după operaţie

Vrei să-ţi măreşti sânii şi nu ştii ce te aşteaptă după? Află care sunt cele mai frecvente riscuri cu care te poţi confrunta după ce ai apelat la o intervenţie de mărire a sânilor cu ajutorul implantului cu silicon!

Vrei să-ţi măreşti sânii şi nu ştii ce te aşteaptă după? Află care sunt cele mai frecvente riscuri cu care te poţi confrunta după ce ai apelat la o intervenţie de mărire a sânilor cu ajutorul implantului cu silicon!

 

Potrivit specialistului în chirurgie plastică, Silvia Stănculescu, mamoplastia poate restabili fermitatea sânilor şi poate corecta poziţia lor fără a mări sau reduce dimensiunile, în funcţie de necesitate sau de problema existentă. "Daca sânii au pierdut din volum şi pacienta îi doreşte mai mari, se pot introduce implanturi mamare. Însă, dacă aceştia sunt foarte mari se va scoate o cantitate din ţesutul adipos de la nivelul sânului, în funcţie de proporţionalitatea corporală”, explică specialistul în chirurgie plastică, microchirurgie reconstructivă la Clinica Metamorphosis Center.

 

Ce este siliconul?


Siliconul este un material sintetic areactiv în organism, nu reacţionează chimic, electric, imunitar, alergic şi este folosit de peste 50 ani fără probleme sau complicaţii notabile, aflăm de la dr. Marek Vâlcu, chirurg estetician care accentuează faptul că implanturile cu silicon nu favorizează apariţia cancerului mamar. El se poate modela, astfel încât să păra foarte natural şi să primească o textură asemănătoare unui sân. De asemenea, îl întâlnim în diferite tipuri de operaţii gen: operaţiile pe sâni, implant în bărbiei şi implant în obraji. Avantajul siliconului faţă de alte materiale e acela că oferă o garanţie de lungă durată.

 

La ce riscuri eşti expusă după operaţie?


1. În primele zile, sânii vor fi inflamaţi şi dureroşi;
2. Recuperarea totală, indiferent de efortul fizic depus, poate dura până la 3 luni;
3. Apar modificări ale sensibilităţii areolei şi mamelonului, care de regulă dispar în primele 6 săptămâni;
4. Pericolul de infecţii este destul de ridicat, de aceea medicul îţi va prescrie un tratament cu antibiotice, antiiinflamatorii şi antialgice. Dacă tratamentul cu antibiotic nu dă rezultate, se poate scoate implantul din "buzunarul" făcut, se spală locul şi se reaşază implantul la locul lui sau se scoate implantul, se aşteaptă câteva săptămâni şi apoi se repune în locul lui;
5. Te vei confrunta cu un disconfort la mişcare, însă acesta dispare după câteva zile
6. Pierderea sensibilităţii sânilor, dar care dispare după câteva săptămâni;
7. Cicatricile se atenuează în 6 - 12 luni, până la 2 ani de zile;
8. Pot să apară sângerări şi acumulări de sânge în locul unde e plasat implantul care necesită evacuarea lor pe cale chirurgicală;
9. Ruperea implanturilor;
10. Dezvoltarea unui ţesut cicatrizant care deformează implantul.

Potrivit Dr. Silvia Stănculescu, specialist în chirurgie plastică, microchirurgie reconstructivă la Clinica Metamorphosis Center, după o intervenţie de mărire a sânilor trebuie să porţi un bandaj elastic peste pansament şi să foloseşti un sutien chirurgical timp de 2-3 luni.