Varsta si viata sexuala

De multe ori, ai auzit discutandu-se despre evolutia vietii sexuale a doi parteneri stabili. Cuplurile considera ca nu mai sunt la fel de active pentru ca se cunosc...

De multe ori, ai auzit discutandu-se despre evolutia vietii sexuale a doi parteneri stabili. Cuplurile considera ca nu mai sunt la fel de active pentru ca se cunosc de mult timp, fara insa a lua in calcul si varsta. Dorinta, placerea si comportamentul sexual evolueaza odata cu varsta, dar in mod diferit la femei, fata de barbati. Iata cativa parametri sexuali asupra carora varsta isi spune cuvantul.

Frecventa actului sexual

Studiile au aratat ca barbatii cu varste cuprinse intre 16-20 de ani sunt cei mai activi din punct de vedere sexual. Apoi, activitatea lor scade in mod progresiv. In ceea ce le priveste pe femei, apogeul lor sexual este mult mai tarziu, in jurul varstei de 30 de ani, si isi mentin un nivel constant pana la 50 de ani. In general, atat la femei, cat si la barbati, interesul fata de sex scade dupa aceasta varsta. In mod paradoxal, se pare ca frecventa actului sexual este aceeasi in cazul cuplurilor cu varste cuprinse intre 51 si 65, ca si in al acelora cu varste intre 66-80, desi primii manifesta o dorinta mai intensa.

Satisfactia

Chiar daca interesul si actul sexual in sine scade la barbati odata cu varsta, nu exista nicio diferenta in ceea ce priveste nivelul satisfactiei sexuale, atat cea fizica, cat si cea emotionala. In schimb, aceasta satisfactie pare sa scada la femei cu trecerea anilor.

Comportamentul sexual

Potrivit unei analize asupra vietii sexuale, comportamentul sexual este foarte diferit in functie de varsta partenerilor. In cuplurile cu parteneri trecuti de 30 de ani, se restrang "faptele" cu tenta erotica. La cuplurile tinere, exista un inventar mult mai mare de activitati ale placerii decat la cele in varsta. Se pare insa ca nici cei trecuti de prima tinerete nu omit preludiul.

Sexul la varsta a treia

Chiar si dupa 65 de ani, sexul ramane un aspect important al vietii de cuplu pentru marea majoritate. Aceste cupluri apreciaza mai mult actul sexual decat in tinerete, pentru ca isi cunosc mai bine corpul si partenerul, au mai mult timp, nu ascund nimic si nici nu vor sa demonstreze nimic. In aceasta perioada, creste si importanta preludiului, deoarece acum au nevoie de el si barbatii, nu doar femeile.

La cei varstnici, actul sexual este mai pretuit, pentru ca se dobandeste cu mai mult efort. Psihologii considera ca la varsta de 40 de ani se produce un declic la barbati, o schimbare de natura psihologica, care este cauza dificultatilor erectile. O treime din barbatii care au depasit aceasta varsta se confrunta cu aceasta problema.

Este total falsa afirmatia potrivit careia cuplurile in varsta nu mai au niciun fel de activitate sexuala. Sunt barbati care nu au probleme cu erectia nici dupa 60 de ani. Evident, intalnirile amoroase ale cuplurilor sunt mai rare. Un studiu american arata ca sexul este foarte important si pentru cuplurile de 60 de ani si ca multe dintre ele nu-si incheie activitatea sexuala nici la o varsta mai inaintata.

Inedit

  •  Barbatii care indeplinesc sarcini casnice sporesc armonia in cuplu si au o viata sexuala mai implinita, potrivit unui studiu american. Se pare ca exista o relatie directa intre activitatea menajera pe care barbatii o desfasoara si frecventa actelor sexuale. De fapt, impartirea sarcinilor in casa este asociata unei satisfactii matrimoniale mult mai inalte.
  •  Nu iti face probleme daca ai cateva kilograme in plus! Se spune ca femeile durdulii sunt mai implinite din punct de vedere sexual.