Sex. Momentele ideale să faci dragoste ca să ajungi la orgasm

Sexul de calitate necesită mult mai multe ingrediente decat atracţia fizică şi chimia dintre cei doi parteneri. Aşa cum ştii perioada cea mai buna pentru a rămâne însărcinată, trebuie să cunoşti şi care sunt momentele potrivite pentru a planifica partide de sex incendiare.

Ziua potrivită pentru orgasm? Înainte de ciclul menstrual

Potrivit specialiştilor, ziua potrivită pentru orgasme explozive este cea de dinaintea ciclului tău menstrual. Motivul? În această perioadă, ţesuturile din zona genitală sunt mai sensibile, iar contracţiile din timpul orgasmului sunt mai intense. Aşa că nu te lăsa doborâtă de sindromul premenstrual şi tratează-te cu câteva momente de sex. Surpriza poate fi mare!

Sexul, cea mai bună metodă de a-ţi începe ziua

Atunci trezeşte-te cu 10 minute înainte de program şi dă-i motive iubitului să se gândească întreaga zi la tine. După cum ai observat, bărbaţii se trezesc, de obicei, cu erecţii. Nu degeaba. Sexologii recomandă partidele de sex dimineaţa. Sunt mai satisfăcătoare, spun ei. De ce? Spre deosebire de seara, când eşti epuizată după activităţile din timpul zilei, dimineaţa sunteţi odihniţi, relaxaţi şi cu mintea limpede. Astfel, clipele de intimitate sunt mai intense.

Vrei partide mai... lungi?

În acest caz, dimineţile înainte de a pleca la birou, cu siguranţă, nu sunt cele mai potrivite. Plănuieşte momentele de intimitate în weekend-uri sau în concediu, atunci când iubitul tău este mai relaxat şi departe de problemele de la muncă. Specialiştii susţin că în zilele în care nu există stres sau presiuni provocate de serviciu, prestaţiile sexuale se îmbunătăţesc din punct de vedere calitativ şi actul sexual durează mai mult.

Sexul în timpul menstruaţiei, mai mult decât plăcut

Crampele abdominale şi schimbările prin care treci în această perioadă delicată crezi că sunt suficiente motive pentru a nu face sex? Ei bine, unele femei simt o nevoie mai mare de sex în timpul menstruaţiei datorită schimbărilor hormonale. De asemenea, satisfacţia sexuală poate fi mai mare decât de obicei şi asta pentru că circulaţia sângelui este mai intensă în zonele genitale. În plus, vaginul este mai lubrifiat în timpul ciclului menstrual şi asta face penetrarea mai uşoara. Dacă te numeri printre femeile care se confruntă cu crampe puternice în această perioadă, află că acestea pot fi diminuate odată cu orgasmul, care ajută la atenuarea oricărei dureri.

Lipsa de încredere în sine vă afectează viaţa sexuală?

Dacă eşti complexată de formele corpului tău, atunci orele care urmează şedinţelor de sport sunt cele mai potrivite pentru sex. Un studiu condus de cercetătorii de la Universitatea din Florida a descoperit că, după ce faci mişcare, corpul eliberează hormoni care te fac să te simţi mai bine şi îţi sporesc încrederea de sine. În acestea momente eşti mai relaxată, mai mulţumită de corpul tău şi astfel performanţele din dormitor sunt mai bune.