Sex. De ce nu e bine să mimezi orgasmul. 5 motive

Minciunile pot pune capăt unei relaţii, chiar şi cele bine intenţionate. Şi în viaţa sexuală, onestitatea este cea mai bună strategie pentru succes. Chiar dacă poate fi destul de greu să fii sinceră şi să-i spui partenerului că nu reuşeşte să te satisfacă, minciuna nu este soluţia, susţin psihologii. Iată 5 motive pentru care trebuie să fii sinceră şi să nu mimezi orgasmul.

Îl conduci pe o cale greşită

Dacă mişcările şi poziţiile nu-ţi sunt tocmai pe plac, găseşte o metodă delicată prin care să-i spui sau să-i arăţi acest lucru. Nu-l minţi pentru că va crede că este pe drumul cel bun şi nu va depune eforturi pentru a îmbunătăţi partidele de sex şi amândoi veţi avea de suferit. Într-o emisiune difuzată de Huffington Post, terapeutul pe probleme de sex Talia Baurer a explicat de ce femeile greşesc atunci când mimează orgasmul. “Nu contează că minciuna este născută din bune intenţii, pentru că femeile nu vor să le jignească sentimentele şi mândria celor pe care îi iubesc. Când femeia se preface că are orgasm îi comunică foarte clar bărbatului că ceea ce face este corect. Dar dacă actul sexual nu îi oferă plăcerea dorită şi speră să i se întâmple acest lucru, atunci femeia nu procedează în mod cinstit nici faţă de ea, nici faţă de partener“, declară specialista.

Se va simţi jignit

La un moment dat, adevărul va ieşi la iveală, iar reacţia iubitului tău nu va fi una plăcută. Nu numai că se va simţi jignit, dar rişti ca el să-şi piardă încrederea în tine. Minciunile nu fac altceva decât să distrugă relaţia şi să provoace frustrări. Sinceritatea în ceea ce priveşte viaţa sexuală este importantă pentru dezvoltarea relaţiei.

Dacă vei mima o dată, o vei face şi a doua oară

Fie că ai făcut-o din plictiseală sau din dorinţa de a nu răni orgoliul iubitului, odată ce ai călcat pe acest drum nu te vei putea opri uşor. Iar un astfel de comportament va duce la apariţia unor noi frustrări şi la o viaţă sexuală nesatisfăcătoare. Nu încerca să întreţii relaţia prin minciuna. În pat, lângă iubitul tău, fii naturală şi lipsită de prejudecăţi.

Sexul poate fi plăcut şi fără orgasm

În loc să-ţi consumi energia pentru un show menit să-l impresioneze pe celălalt, poţi profita de momentele intime relaxându-te şi simţindu-te bine. Dacă nu te simt confortabil, îi poţi sugera câteva schimbări iubitului, într-un mod delicat precum "Ar fi minunat dacă am face...". Chiar dacă orgasmul nu dă semne că se apropie, nu te stresa şi bucură-te de moment.

Minţindu-ţi partenerul, te minţi şi pe tine

Dacă mimezi orgasmul, nu este numai vina lui că tu nu poţi atinge punctul de plăcere maximă, dar şi tu porţi o parte din vină. Încearcă să te relaxezi, să te detaşezi de probleme, să fii trup şi suflet lângă partener şi nu alege calea "uşoară", dar falsă şi cu efecte ce pot deveni tragice pentru relaţie. Caută metode prin care să rezolvaţi problemele sexuale şi începe prin a comunica mai mult cu iubitul tău. Minciunile pot duce la distrugerea unei relaţii şi cu cât prefăcătoria durează mai mult timp, cu atât îi va fi femeii mai dificil să spună adevărul.