Sex. 7 motive pentru care merită să-i faci sex oral

Te bucuri atunci când primeşti, însă nu te încânta ideea să şi oferi? Află că nu doar el are de câştigat, ci şi tu şi relaţia voastră. Sexul oral are beneficii importante, medicale şi psihologice. Ştim că bărbaţii sunt înnebuniţi după sex oral, dar şi femeile ar trebui să îl practice cu plăcere. Iată câteva motive care te vor convinge să-i oferi iubitului mici "surprize" mai des.

Vă apropie pe plan sentimental

Sexul oral ajută la consolidarea relaţiei, căci bărbaţii vad prin acest act o dovadă de iubire. Specialiştii susţin că sexul oral este important pentru armonia în cuplu şi contribuie la satisfacţia sexuală a ambilor parteneri. De asemenea, creşte încrederea între parteneri, dar şi afecţiunea. Una dintre explicaţiile oferite de sexologi este că orgasmele provocate cresc nivelul de oxitocină, hormon care te face să te simţi ataşat de sursa plăcerii.

Te ajută să scapi de kilograme

Ca şi sexul normal, sexul oral este şi o formă de exerciţiu fizic care te ajută să arzi în jur de 100 de calorii, în funcţie de cât de pasională eşti. În plus, sperma are un conţinut bogat în proteine şi scade pofta de mâncare. 

Alungă depresia

Cercetătorii de la Universitatea de Stat din New York au descoperit că sexul oral este benefic pentru starea de spirit şi sănătatea femeilor. Potrivit acestora, lichidul seminal conţine substanţe, precum serotonina şi meltonina, care îl fac un foarte bun antidepresiv. De asemenea, sperma mai conţine şi oxitocină şi cortizol, substanţe care cresc afectivitatea şi nivelul de inteligenţă.

Sperma este foarte nutritivă

Reprezintă o sursă naturală de proteine, vitamine, minerale, plus diferite componente extrem de importante pentru organismul tău: seleniu, glicoproteine, testosteron, spermidine, fructoză, zinc, vitamina C şi B12.

Scade riscul de cancer la sân cu 50%

Glicoproteinele şi seleniul luptă împotriva cancerului, iar seleniul este cel mai eficient nutrient pentru prevenirea cancerului. Potrivit unui studiu, expunerea unei femei la spermă reduce riscul de cancer la sân cu 50%!

Creşte imunitatea

Un alt studiu a arătat că sperma reduce riscurile de preeclampsie la femeile însărcinate şi reglează tensiunea arterială. În plus, substanţele conţinute de lichidul seminal te ajută să dezvolţi anticorpi.

Este o alternativă când nu poţi face sex

Te afli la menstruaţie sau, din anumite motive medicale, nu poţi face sex normal? Atunci vă puteţi bucura de orgasmele oferite de sexul oral.