Sex. 5 obiceiuri proaste care îţi afectează libidoul. Scapă de ele!

Ştiai că dorinţa sexuală nu depinde doar de cât suntem de atraşi de persoana de lângă noi? Ea este direct afectată şi de obiceiurile noastre de zi cu zi. Eşti îngrijorată din cauza libidoului scăzut? Atunci trebuie să fii atentă la următoarele aspecte.

Mănânci nesănătos

O dietă bogată în produse grase şi de tip fast-food îţi scade dorinţa de a face sex. Fă schimbări sănătoase în alimentaţia ta nu doar pentru trupul tău, ci şi pentru a-ţi creşte nivelul de energie şi libidoul. De asemenea, kilogramele în plus provoacă frustrare. Asta pentru că tindem să ne comparăm trupul cu imaginile perfecte prezentate în media şi orice abatere de la reguli duce la un dezechilibru emoţional care va afecta viaţa sexuală.

Eşti sedentară

Lipsa activităţii fizice îţi scade nivelul de energie. Un program de exerciţii regulat îţi asigură pofta de viaţă şi de sex. În plus, te ajută să te simţi mai bine în pielea ta, iar asta îţi va creşte cu siguranţă apetitul pentru sex.

Nu dormi suficient

Problemele de zi cu zi ne epuizează, oboseala cronică fiind la un pas distanţă. În perioadele de stres şi oboseală, organismul tinde să facă faţă acestei probleme, plasând pe plan secund celelalte necesităţi, printre care şi sexul. De aceea, oricât de mult ai dori să ai o viaţă sexuală satisfăcătoare, epuizarea va fi o barieră permanentă până când te vei hotări să o înlături printr-o viaţă echilibrată, cu ore suficiente de odihnă.

Ai o părere proastă despre tine

Creierul este cel mai puternic și important organ sexual. Gândurile, grijile și ideile pot afecta viața sexuală. Astfel că dacă tu nu te simţi atrăgătoare în pielea ta şi îţi faci griji despre cum arăţi, dorinţa sexuală scade.

Fumezi

Fumatul este periculos pentru sănătate şi este asociat cu un risc crescut de boli de inimă și cancer, ştii bine. Însă ştiai şi că persoanele care fumează au libidoul mai scăzut, spre deosebire de nefumători?