Dificultatile sexuale - impotenta

In randurile urmatoare nu voi dori sa refac un curs de sexualitate sau de prezentare a unor date foarte tehnice. Cu toate acestea, voi face o trecere in revista a problematicilor...

In randurile urmatoare nu voi dori sa refac un curs de sexualitate sau de prezentare a unor date foarte tehnice. Cu toate acestea, voi face o trecere in revista a problematicilor sexuale care merita atentia voastra. Un prim subiect din aceasta sfera sunt disfunctiile sexuale - mai intai vom aborda un moment aparte, dar destul de raspandit, in toate cuplurile - esecurile sexuale generate de disparitia erectiei.

In general, momentele de incapacitate de erectie sunt inerente in activitatea oricarui barbat. Insa nu merita sa va opriti foarte mult asupra acestui simptom ci mai mult sa incercati sa intelegeti ce presupune acesta. Deoarece aceste articole sunt citite in special de femei care nu pot manifesta un asemenea simptom, am sa incerc sa redau un mod de reactie posibil al partenerei in aceste momente.

Impotenta ocazionala este o stare destul de intalnita in cupluri, indiferent de momentul de crestere in care se afla. In aceste cazuri, prea multe nu pot fi facute. Reactia care ar fi de asteptat in asemenea momente este de a trece cu usurinta, fara a face din aceasta o problema si de a se centra pe ceea ce simte fiecare, pe momentele de tandrete, de cooperare si colaborare.

De asemenea, este important sa aflam ce anume conduce la aceasta stare. Psihologul Stefania Nita accentueaza importanta dorintei sexuale in viata sexuala. In functie de acest criteriu putem concepe doua variante:

1. Dorinta sexuala este la un nivel optim dar, dintr-un motiv necunoscut penisul nu se afla in erectie. In asemenea momente actul sexual poate fi continuat prin gasirea altor forme de comunicare sexuala.

2. Dorinta sexuala cunoaste o scadere semnificativa, situandu-se la un nivel irelevant pentru actul sexual in sine. In aceste conditii incapacitatea de erectie este inerenta deoarece energia necesara, pe plan psihic, nu se manifesta ca atare. In acest caz este necesara intreruperea actului sexual si mutarea atentiei pe un alt plan - cel al afectelor. In aceste conditii, cuplul poate prin propriile forte sa gaseasca o formula de intelegere reciproca. De fapt, de ce dorinta sexuala este scazuta? Dincolo de cauze "naturale" pot exista si motive de suparare pe partener, etc.

Indiferent de situatia in care ne situam, acesta este un caz izolat. Reactia foarte brutala, insultatoare sau accentuarea starii de vinovatie pot conduce la manifestari care fixeaza un simptom. Aceste situatii nu sunt nici cazuri de terapie sau de consultatii medicale. De cele mai multe ori, pot fi puse pe seama stresului sau a unor ruperi de scenariu care dintr-un motiv sau altul apar.

Pe de o parte exista cuplul. Partenerul tau care doreste si simte nevoia de a face dragoste. Multe aspecte se combina in aceste elemente. Dorinta pe de o parte, nevoia sexuala pe de alta parte. In corpurile voastre se produc unele modificari chimice care conduc si care ii fac pe multi sa rezume actul sexual la o nevoie organica. Chimia reprezinta doar o parte a actului sexual si este poate una care demonstreaza unitatea necesara pentru realizarea actului sexual. Dar mai exista si alte dimensiuni care pot fi importante in ansamblul sau. Astfel, imaginatia, tipul de sexualitate, fantezia, afectele, etc.