Despre tine si orgasmul tau...

Despre orgasm s-a scris si se va scrie foarte mult. Nu intamplator, pentru ca in fiecare moment este cel putin o femeie care afla ca el exista, o femeie care se intreaba de ce nu i se intampla si ei, una care vrea sa afle mai multe decat ceea ce stie deocamdata.

Despre orgasm s-a scris si se va scrie foarte mult. Nu intamplator, pentru ca in fiecare moment este cel putin o femeie care afla ca el exista, o femeie care se intreaba de ce nu i se intampla si ei, una care vrea sa afle mai multe decat ceea ce stie deocamdata.

Dincolo de toate lucrurile pe care le citesti sau le vei citi vreodata, vei fi tu, o femeie unica, cu trairi unice, tu si orgasmul tau. Si asta sa iti fie in minte si in trup atunci cand pleci in aceasta minunata explorare.

Ia lucrurile in ritmul tau si nu privi orgasmul ca pe o competitie pe care trebuie sa o castigi. Cu cat te straduiesti mai mult, cu atat vei fi mai incordata si risti sa te indepartezi de adevaratul tau "obiectiv".

Invata sa iti cunosti corpul si sa iti gasesti starea personala de bine intim, de confort si, de ce nu, de extaz! Nu lua in mod brut retetele care iti garanteaza orgasmul; niciunul dintre aceste sfaturi nu trebuie luat de-a valma, ca pe niste reguli stricte de la care nu te poti abate. Ce functioneaza pentru cineva poate nu este valabil pentru tine, si invers. Doar explorand, dandu-ti voie sa te relaxezi, sa simti si sa pierzi controlul, doar atunci vei putea vorbi despre orgasmul tau, nu despre orgasm la modul general.

Orgasmul este o realitate biologica, atribut al sanatatii mintale si fizice. El tine de intimitatea fiecarei persoane si este alegerea ei de a vorbi sau nu despre asta. Insa, daca alegi sa vorbesti, este minunat, pentru ca te va elibera de multe idei preconcepute si de stereotipuri mostenite de generatii. Cu cat vei fi mai deschisa in comunicarea cu partenerul tau, cu atat iti va fi mai usor sa te simti bine cu tine si confortabil in relatia pe care o ai.

Nu e nimic bizar, ciudat, interzis in a-ti dori sa ai orgasm si a-l obtine in urma unui act sexual sau in urma masturbarii. Daca ai reguli de educatie, religie, complexe fizice sau mentale care te tin in neputinta, incepe prin a le gasi o rezolvare. Elibereaza-ti intai mintea, pentru a-ti putea elibera corpul.

Pana nu iti vei da voie sa te simti bine cu tine, va fi greu ca altcineva sa reuseasca pentru tine acest lucru. Asa ca, nu pune pe seama altora lucruri pe care te-ai obisnuit sa ti le refuzi. Daca ai o problema, fii prima care o recunoaste si nu te ascunde dupa pretexte pentru ca pierzi timpul tau, nu pe al altora. Si in loc sa te gandesti ca ai o problema si sa te simti descurajata, gandeste-te la solutia care sa te faca sa te simti bine - sa te simti TU, in intregul fiintei tale.

Traieste, bucura-te, daruieste si obisnuieste-te sa primesti! Chiar daca pentru cei mai multi orgasmul pare doar o reactie la un stimul biologic, el poate deveni mult mai mult: poate spune ceva despre tine, despre modul in care alegi sa iti traiesti viata si bucuria plenara de a fi.

Orgasmul poate fi un joc sportiv sau un joc al iubirii. Tu alegi care ti se potriveste cel mai bine. Stii deja? Atunci esti o invingatoare! Iti pui chiar acum intrebarea? Esti pe drumul cel bun!

Afla mai multe despre orgasmul la femei din articolele:

De ce mimeaza femeile orgasmul?
Orgasmul vaginal si clitoridian, intre mit si realitate
De ce simt durere cand fac dragoste?
Frigiditatea poate fi depasita!
Anorgasmia - o problema rezolvabila
Tu ce stii despre orgasm?

Un articol de Lena Rusti, psihoterapeut