Cum indepartezi obstacolele ce stau in calea implinirii sexuale

Viata sexuala constituie in permanenta o preocupare pentru un cuplu. Este importanta deoarece ea se constituie intr-un permanent barometru al vietii si starii...

Viata sexuala constituie in permanenta o preocupare pentru un cuplu. Este importanta deoarece ea se constituie intr-un permanent barometru al vietii si starii de sanatate a cuplului. In ceea ce priveste femeia, pe primul plan sta relatia sa cu propria sexualitate.

Modul in care percepe ea viata sexuala, manifestarile sexualitatii, modul in care realizeaza diferentele dintre propriile nevoi si propriile dorinte, modul in care percepe partenerul sunt elemente importante care pot conduce la crearea unei vieti sexuale reusite.

Eu te voi invita din nou pe acest teritoriu sensibil, dar important pentru orice traire care tine de dragoste. Este o invitatie sa meditezi la viata ta sexuala, la actele voastre sexuale. Intrebarea care merita atentie pentru tine este:

"Sunt multumita de viata mea sexuala? Orgasmul este o stare pe care o traiesc de regula?"


In esenta, un act sexual este considerat reusit daca partenerii implicati reusesc sa parcurga o stare de bine, sunt satisfacuti de modul in care se manifesta si simt pe celalalt. Atunci cand vorbim despre satisfactia femeii vorbim in special de starea de orgasm.

Cand aceasta are loc, viata sexuala a femeii pare a fi in ordine. Am intalnit preocuparea pentru absenta orgasmului la primele acte sexuale. Orgasmul se invata, se construieste in timp daca viata sexuala este constanta atat ca periodicitate cat si ca partener.

Dificultatile apar atunci cand aceasta experienta a orgasmului nu are loc. Este adevarat ca lucrurile sunt suficient de complexe pentru ca ele sa fie cu adevarat simplificate in acest articol. Desi termenul de frigiditate este considerat, din punct de vedere stiintific, depasit si inadecvat, eu il voi folosi pentru a evita neclaritati.