Cum ajung femeile la orgasm

Modul special in care femeile se bucura de intimitate poate explica de ce unele dintre cele mai placute episoade traite de acestea incep cu cateva ore inainte de a...

Modul special in care femeile se bucura de intimitate poate explica de ce unele dintre cele mai placute episoade traite de acestea incep cu cateva ore inainte de a se consuma propriu-zis - la o cina destinsa, de exemplu, ori pe ringul de dans, ori printr-un buchet de flori pe care-l primesc inca dinainte ca barbatul sa soseasca la intalnirea programata.

Preludiul, va rog!


La fel se poate explica importanta acordata de femei preludiului. Domnilor, fiti convinsi ca merita efortul! Daca simtul vazului este mai dezvoltat la barbati decat la femei, trebuie sa recunoastem ca femeile au toate celelalte simturi mult mai ascutite - mai ales mirosul, gustul si pipaitul. Si nu numai cand vine vorba de cina si de dans, ci si de insasi stimularea fizica.

La multe femei, senzatiile placute din zona genitala pot sa preceada, ba chiar sa declanseze dorinta - si nu invers. Femeile respective simt nevoia ca partenerii lor sa faca anumite manevre de initiere pentru ca ele sa fie cuprinse de dorinta.

Numai dupa ce resimt o stare de intimitate crescanda, alimentata de mangaierile partenerului, devin si ele constiente de dorinta si incep sa se implice. In felul acesta, avem raspunsul - hormonal vorbind - la stravechea intrebare de ce femeile par sa aibia nevoie de un preludiu mai indelungat decat barbatii.

La femei, excitatia si dorinta pot exista simultan, alimentandu-se reciproc


(...)Daca te simti fara chef in materie de sex, lasa-te sedusa (este de la sine inteles ca pentru acest experiment ai nevoie de un partener sensibil si intelegator, care sa renunte, fara sa insiste sau sa puna intrebari, daca vede ca nu reuseste sa te excite).

Cuvantul "seductie" provine din limba latina, de la verbul care inseamna "a scoate pe cineva dintr-ale lui". Atingerea fizica (din pacate e nevoie de atingerea altcuiva!) stimuleaza eliberarea unui hormon puternic si excitant, numit oxitocina si supranumit "hormonul iubirii", datorita senzatiilor pe care le produce. Este hormonul care le determina pe femelele-sobolani sa se arcuiasca si sa-si ridice posterioarele la inaltime, semnaland in felul acesta ca sunt receptive la avansurile masculilor.

Oxitocina pare a stimula dorinta de ordin sexual la ambele sexe, probabil pentru ca favorizeaza productia de testosteron, care este in stransa legatura cu apetitul sexual atat la barbati, cat si la femei. De asemenea este si unul dintre factorii care faciliteaza excitatia fiziologica a femeilor.