Cât de mult contează pentru o femeie mărimea penisului? Află ce mit este spulberat!

Considerată de mulţi o măsură a bărbăţiei, mărimea penisului este judecată cel mai des după criterii arbitrare şi mai puțin după realităţi ştiinţifice. Pentru bărbați ştim cât de importantă este, dar cât de mult contează pentru o femeie mărimea penisului?
Considerată de mulţi o măsură a bărbăţiei, mărimea penisului este judecată cel mai des după criterii arbitrare şi mai puțin după realităţi ştiinţifice. Pentru bărbați ştim cât de importantă este, dar cât de mult contează pentru o femeie mărimea penisului?

Cei mai mulți bărbați își raportează penisul la cele văzute în filme pentru adulți, care sunt aproape întotdeauna mai mari ca media. Dacă un organ care măsoară în erecție mai puțin de 7 cm este considerat un micropenis, cât de mare ar trebui să fie penisul pentru a satisface femeile?

Din punct de vedere științific, circumferința penisului este mult mai importantă decât lungimea lui. Adâncimea medie a vaginului este de 15 cm, însă există diferențe importante cu privire la zonele care pot fi stimulate cel mai mult.

Primii 5 cm din adâncimea vaginului sunt cei mai importanți, deoarece conțin cele mai multe terminații nervoase a căror excitare duce la orgasm.

De ce este important un penis mare?

Mărimea ideală a penisului este o noțiune arbitrară, dar mitul penisului imens care provoacă orgasme pe bandă pare a fi nefondat. Pentru a-și vinde soluțiile de "extindere", firmele care propun diverse metode de mărime a penisului încearcă în mod constant să-i facă pe bărbați să simtă că membrul este mai puțin decât adecvat.

Cel mai mare impact al unui penis mare este cel vizual, lucru recunoscut și de multe femei. Mărimea penisului este foarte importantă pentru femeile care preferă sexul mai agresiv, dar în condiții normale, experiența unui bărbat pare să conteze mai mult decât mărimea.

Femeile care se plâng de mărimea insuficientă a penisului partenerului menționează de obicei că nu au orgasm, convinse că știu motivul. Adevărul este însă mai complex de atât. Indiferent de mărimea penisului, un bărbat care nu se pricepe sau nu își dă interesul are șanse mult mai mici să aducă partenera la orgasm, indiferent de mărime.

Din păcate, cei mai mulți bărbați care sunt convinși că au un penis foarte mare nu mai investesc timp și energie pentru a învăța cum să aducă o femeie la orgasm, bazându-se pur și simplu pe dotarea naturală.

Ce spun sexologii despre marimea penisului

Cei mai mulți sexologi nu susțin ideea că un penis mare produce orgasme mai bune sau mai dese, tocmai pentru că zona dinspre exterior a vaginului este cea mai sensibilă.

Stimularea efectivă ține de circumferință, dar nici acesta nu pare a fi un motiv de îngrijorare pentru bărbații care nu se consideră "dotați". Există numeroase poziții sexuale în care "neajunsurile" naturale pot fi depășite. Stimulare corectă a clitorisului și a părții importante a vaginului sunt cheia orgasmului, în viziunea sexologilor.

Mărimea penisului și orgasmul

Orgasmul feminin este mult mai complex decât cel masculin, iar însăși percepția asupra importanței mărimii penisului poate influența rezultatul unei partide de sex.

Femeile care se declară fane al unui penis cât mai mare ignoră uneori acest aspect legat de autosugestie. Dacă te numeri printre ele, pune-ți cea mai importantă întrebare: am avut orgasm pentru că penisul m-a stimulat fizic sau pentru că imediat ce l-am văzut m-am așteptat că voi avea un orgasm de zile mari?