Adevaruri si mituri despre orgasmul la femei

Indiferent ca o recunosc sau nu, orgasmul este un subiect care intereseaza pe toata lumea. Desi toti pretindem ca stim despre ce este vorba si in ce consta el, circula inca...

Indiferent ca o recunosc sau nu, orgasmul este un subiect care intereseaza pe toata lumea. Desi toti pretindem ca stim despre ce este vorba si in ce consta el, circula inca multe idei gresite. Iata cateva dintre ele:

1. O femeie care nu are orgasm este anormala.

Fals. Toate relatiile sexuale sunt identice? Simti aceleasi senzatii, aceeasi dorinta si acelasi nivel de excitare de fiecare data? Cu siguranta nu. Asta este, insa, cu atat mai bine pentru ca daca toate raporturile noastre sexuale ar fi identice, viata sexuala ar deveni ceva mecanic si total previzibil. De altfel, oboseala, problemele si grijile sunt piedici in calea orgasmului feminin.

De aceea el nu trebuie vazut ca un scop obligatoriu de atins, ci trebuie sa vina de la sine si sa ne bucuram de momentele de intimitate traite alaturi de partenerul nostru, incercand sa le facem cat mai placute.

2. Cine nu are orgasm, nu simte placere.

Fals. Este o diferenta mare intre a te simti bine si a avea orgasm. Din punct de vedere fizic, orgasmul este o reactie naturala a organismului care se manifesta printr-o serie de contractii ritmice ale muschiului vaginului si celui perineal, survenite la un punct culminant al excitatiei. Multe femei simt placere in timpul actului sexual, fara a atinge orgasmul.

Altele, desi il ating repede, nu prea sunt multumite de viata lor sexuala. Placerea este o emotie pe care o putem trai si in alte momente, nu doar atunci cand facem dragoste - deci ea nu este conditionata de orgasm.

3. Orgasmul simultan va arata ca sunteti facuti unul pentru altul.

Fals. Este adevarat ca e ceva la care visam, dar sa vezi lucrurile asa inseamna sa pui accentul pe performantele sexuale si nu pe placere. Ce sa mai vorbim de intelegere, toleranta, atractie si tandrete?

A te sincroniza cu partenerul si a fi pe aceeasi lungime de unda inseamna mai mult decat a avea un orgasm simultan. Gandeste-te ca fiecare are ritmul sau in raspunsul stimularii sexuale si ca un orgasm nu vine la comanda.

4. Femeile ajung mai greu la orgasm decat barbatii.

Adevarat. Asta se explica din punct de vedere fizic, daca tii cont ca glandul penisului corespunde clitorisului. Cum orgasmul vine mai repede atunci cand stimulezi direct zona respective, e de inteles de ce barbatii sunt privilegiati. Pe de alta parte, orgasmul este intarziat sau impiedicat la femei si din anumite motive psihologice. Unul dintre ele ar fi lipsa de incredere in partener.

5. Multe femei nu ating orgasmul prin penetrare.

Adevarat. Din punct de vedere fizic, pentru multe femei, penetrarea este mai putin "eficienta" pentru a avea un orgasm, decat o stimulare clitoridiana. Peste 75% dintre femei au nevoie de o stimulare directa a clitorisului pentru a atinge orgasmul. Inainte de toate, clitorisul este cea mai erogena zona a corpului unei femei - asa ca domnii ar trebui sa isi aduca aminte de existenta lui!