5 motive pentru care bărbaţii vor dragoste, nu sex, toamna

Odată cu nevoia de a mai aduce o pătură groasă în pat, dorinţa de a face sex se atenuează şi se înfiripă nevoia de dragoste. Un studiu realizat la începutul lunii octombrie arată că 80%

Odată cu nevoia de a mai aduce o pătură groasă în pat, dorinţa de a face sex se atenuează şi se înfiripă nevoia de dragoste. Un studiu realizat la începutul lunii octombrie arată că 80% dintre cei singuri şi-ar dori ca în acest sezon să-şi găsească un partener de cuplu cu care să înceapă o relaţie serioasă. Toamna este un anotimp de tranziţie, între aventurile toride ale verii şi căldura sărbătorilor de iarnă, pe care vrem să le petrecem alături de cei dragi.

Jurnaliatul Scott Alden a scris un articol pe site-ul de dating, How about we, despre motivele pentru care atât el, cât şi alţi bărbaţi caută toamna dragoste, nu sex. Motivele sale mi s-au părut interesante, aşa că ţi le împărtăşesc:

Bărbaţii se uită după femei, dar nu mai văd doar sex în faţa ochilor

Asta afirmă Scott, care explică că această schimbare de optică, de la sex la dragoste, se petrece treptat.

"Totul începe la mijlocul lui septembrie când mă uit la o femeie pe stradă şi mă gândesc: Oau, mi-ar plăcea să fac sex cu tipa asta acasă, într-un pat. În octombrie, pe la început, mă gândesc că mi-ar plăcea să-mi trec degetele prin părul ei... sau ceva de genul şi când toate frunzele au căzut pe jos, deja mă văd organizând o petrecere cu ea."

Bărbaţii zăresc, toamna, personalitatea unei femei

Scott admite că bărbaţii se îndrăgostesc cu adevărat, ai să râzi, de personalitatea unei femei, care este mai pronunţată pe timp de toamnă. Şi cum depistează bărbaţii dacă eşti o tipă cu personalitate, fix toamna? Ei bine, bucură-te! :) Scottt spune că e vorba de modă şi de cum ne asortăm noi, femeile, pe timp de toamnă, hăinuţele şi accesoriile.

Într-adevăr, ai remarcat şi tu că toamna poţi face tot felul de combinaţii. Ele spun multe despre tine, iar bărbaţii din jurul tău vor considera că ai imaginaţie şi eşti distractivă, dacă te îmbraci cochet. Deci, se conturează premizele unei relaţii!

Părem mai inteligenţi

Dacă vara sexologii susţin că avem poftă maximă de sex (razele soarelui şi temperaturile ridicate ne ridică nivelul hormonilor sexuali), toamna părem mai raţionali. Vara purtăm şlapi, ascultăm cele mai superficiale hit-uri dance (vezi Sexy Chic şi, în varianta necenzurată, Sexy Bitch) şi bem bere. Deci, dacă avem pretenţia ca o relaţie serioasă să se nască într-un context romantic, e cazul să aşteptăm toamna.

Femeile sunt din nou inaccesibile

Gata, bărbaţii nu mai zăresc bretele de sutien ş broboane de transpiraţie în decolteu.

Vara aparenţele înşală atât de mult încât până şi cele mai cuminţi femei primesc invitaţii sexuale. Toamna ne revenim şi putem să acoperim acei centimetri de piele, care ne făceau să părem uşoare în ochii bărbaţilor. Aşa că devenim inaccesibile la nivel sexual, iar bărbaţii simt că miza s-a ridicat. Nu mai este doar sexuală!

Vara avem nevoie de un partener de distracţie, iar toamna avem nevoie de un partener de cuplu

Scott mai consideră că toamna singurătatea doare mai tare. Dacă vara abundă în petreceri şi invitaţii la mare, toamna se sfârşesc distracţiile estivale. Aşa că cei fără un partener încep să sufere de singurătate.

Acesta este încă unul din motivele pentru care bărbaţii vor sex vara, iar toamna sunt mai predispuşi să se îndrăgostească.