Poveste adevărată: "Soțul meu nu vrea copii și mi-e frică să-i spun că am rămas gravidă"

Mă aflu din nou în situația ingrată de a a alege între soțul meu și copilul nostru nenăscut, pe care el nu-l dorește. În urmă cu doi ani, când am rămas gravidă, el mi-a spus foarte clar că nu dorește alți copii, în afară de cel pe care-l are deja din căsătoria anterioară.

Mă aflu din nou în situația ingrată de a a alege între soțul meu și copilul nostru nenăscut, pe care el nu-l dorește. În urmă cu doi ani, când am rămas gravidă, el mi-a spus foarte clar că nu dorește alți copii, în afară de cel pe care-l are deja din căsătoria anterioară. Fosta lui soție a murit, așa că creștem împreună pe fiul lui, care are acum șapte ani.

În cazul primei sarcini situația „s-a rezolvat” de la sine, pentru că am pierdut sarcina. Soțul meu a rămas multă vreme supărat pe mine pentru că eu tot insistasem atunci că vreau și eu un copil al meu.

După pierderea sarcinii am decis să mergem la terapie de cuplu, pentru că și eu și el eram depresivi. El voia să divorțăm, eu eram distrusă după pierderea sarcinii, așa că am zis să vedem dacă ne mai putem da o șansă.

După câteva luni de terapie am decis împreună să continuăm, dar eu am fost cea care a renunțat la dorința de a avea copii. Am promis că vom merge mai departe fără copii. El și-a făcut o vasectomie și deși în sufletul meu această pierdere nu s-a stins niciodată, am continuat să-l iubesc.

Poate trebuie să vă spun că el este primul meu bărbat, l-am cunoscut după liceu și e mai mare ca mine cu 12 ani.
Eu am acum 24 de ani. Îl iubesc cum n-am iubit pe nimeni, și n-aș vrea să ne despărțim.


Dar faptul că nu vrea să avem copii îmi lasă un mare gol în suflet și mă face să mă întreb dacă oare el chiar mă iubește sau doar m-a luat pentru că avea nevoie de o mamă la copilul cu care rămăsese văduv.

Faptul că acum sunt din nou însărcinată, în ciuda operației lui de vasectomie, mă face să cred că la mijloc este o minune Dumnezeiască. Cineva acolo sus vrea ca noi să avem acest copil, de vreme ce ni l-a trimis chiar și după operația asta a lui.
Dar cum să fac să-i spun, cum să fac să-l conving că de fapt acest copil trebuie să se nască?


Mă gândesc dacă să las lucrurile așa, până când începe să se vadă sarcina, și atunci a fi prea târziu ca să mai putem da înapoi. Dar dacă va avea aceeași reacție violentă, și va prefera să divorțăm? Nu vreau să-l pierd nici pe el, dar nici acest copil. Mă îngrozesc la gândul că mă va pune să aleg între căsnicia noastră și copil. Ce să fac în cazul ăsta?

Nota redacţiei. Această poveste este adevărată.

Subiectele sunt alese în urma mesajelor trimise la redacţie sau a problemelor ridicate de cititoarele eva.ro pe forumul site-ului. Numele personajelor au fost schimbate din motive ce ţin de protejarea intimităţii celor implicaţi.
Vă rugăm, dacă aţi trecut printr-o experienţă de viaţă puternică şi exemplară şi credeţi că merită să o împărtăşiţi cu cititoarele noastre, scrieţi-ne pe adresa redactie@eva.ro.