O relatie fara obligatii? Nu, multumesc!

"Caut o relatie fara obligatii. Sunt o satena pasionala... merg in excursii la mare, munte... fara obligatii si cu discretie. Suna-ma pentru momente de neuitat". Acesta este un fragment dintr-un anunt postat pe un site de matrimoniale.

"Caut o relatie fara obligatii. Sunt o satena pasionala... merg in excursii la mare, munte... fara obligatii si cu discretie. Suna-ma pentru momente de neuitat". Acesta este un fragment dintr-un anunt postat pe un site de matrimoniale. Si sunt mii de astfel de anunturi...

Cunosc si eu o "satena pasionala", care are astfel de relatii lipsite de obligatii, iar cand am intrebat-o de ce face asta, mi-a raspuns: "Vreau sa ma distrez, sa ma simt bine! Am avut cateva relatii serioase, dar nu au dus la un final fericit si nu m-au facut decat sa sufar. Am reusit sa ma educ astfel incat sa nu mai pun suflet in relatiile pe care le am, pentru ca nu se merita. Viata trebuie traita, iar suferinta nu iti aduce nimic bun niciodata. Parasesc atunci cand am chef, fara regrete, fara sentimente".

M-au mirat afirmatiile ei, pentru ca o cunosc de ceva timp si mereu a mers pe motto-ul: "Daca nu simt nimic pentru el, relatia nu are niciun rost. Mai bine singura, dar impacata cu mine"... Deceptiile te pot schimba in moduri la care nu te-ai fi gandit niciodata, dar important este sa te simti bine cu tine insati.

Potrivit studiului "Cum isi vad romanii viitorul" realizat de Reader's Digest si dat publicitatii in octombrie 2008, 53% dintre romani cred ca tinerii nu se vor mai casatori, preferand un parteneriat fara obligatii, iar 48% sunt de parere ca principalul mijloc de a-ti gasi un parter de viata, in urmatorii 30 de ani, va fi Internetul. Trist, nu-i asa?

Dar ce te faci atunci cand te implici intr-o relatie, iar el nu este pe aceeasi "lungime de unda" cu tine? "Trebuie sa te desparti cat mai repede, pana nu apuci sa inlocuiesti marea iubire cu marea ura", spunea Anca Parghel, intr-un interviu. Si avea mare dreptate, dar daca ar fi atat de usor...

"Cand m-am cuplat cu Adrian, am fost sigura ca si el s-a implicat emotional. La inceput era totul frumos, credeam ca si el este indragostit de mine si ca tine la relatia pe care o avem, dar nu a fost asa. Dupa o perioada foarte scurta de timp, cand eu aveam impresia ca totul merge perfect, brusc mi-a spus ca ma paraseste. Motivul? Unul pe care il auzim des: 'Nu ma simt pregatit pentru o relatie serioasa, cu obligatii. Prefer sa 'copilaresc' si sa cunosc multe femei", imi spune Andreea.