Invinge-ti timiditatea!

Dupa ce nu ai mai avut o intalnire de mult timp, esti stanjenita, nu stii ce sa zici si ce atitudine sa adopti. Jena pune probleme multor persoane, dezavantajandu-le in relatiile...

Dupa ce nu ai mai avut o intalnire de mult timp, esti stanjenita, nu stii ce sa zici si ce atitudine sa adopti. Jena pune probleme multor persoane, dezavantajandu-le in relatiile lor sociale si, mai ales, in cautarea unei mari iubiri.

In multe cazuri, aceasta jena se asociaza cu anxietatea, fapt ce ii determina pe unii oameni sa se izoleze, sa evite orice iesire in oras si sa nu aiba un anturaj.

Urmeaza sfaturile noastre, invinge-ti timiditatea si vei vedea ca vei fi convingatoare si fata de sexul opus.

In cea mai mare parte a cazurilor, timiditatea provine din copilarie. Daca te gandesti la evenimentele care au fost provocate de timiditatea ta, incepe prin a judeca in perspectiva aceste incidente si vei realiza ca astazi sunt nesemnificative in relatiile pe care le ai cu ceilalti.

Ai evoluat de la aceste evenimente, devenind o persoana mai buna si mai increzatoare.   

Jena este adesea asociata fricii de necunoscut. Daca iti planifici o iesire la agatat cu prietenele, mergi intr-un loc pe care il frecventati. Aici vei fi in elementul tau si iti va fi mai putin jena sa flirtezi cu potentialii parteneri.

In aceeasi ordine de idei, este bine sa te intalnesi cu prietenii amicilor tai. Barbatul perfect, pe care cea mai buna prietena ti l-a prezentat acum cateva luni, poate fi momentan disponibil.

Daca va intalniti intr-un grup mai mare, iar tu ii cunosti pe majoritatea membrilor lui, te vei simti in siguranta.
Se va crea un climat de familiaritate intre voi doi, chiar daca nu v-ati vazut de multe ori. In caz ca doresti sa intretii un climat amical si confortabil, initiaza o iesire intre prieteni.   

Fie ca iti exersezi arta de a conversa in oglinda sau in fata unui reprezentant al sexului puternic, invata sa il privesti pe celalalt in ochi. Orice ar fi, nu trebuie sa iti fixezi cu privirea degetele de la picioare. In timp ce vorbesti, gandeste-te la urmatorul subiect de conversatie. In acest fel, vei avea ceva de zis in momentul in care se instaleaza tacerea.

Invata sa pui intrebari. In momentul in care intalnesti o persoana necunoscuta pana atunci, indeparteaza conversatia de la tine si indreapt-o spre celalalt, intrebandu-l despre viata lui.
Astfel, te vei simti mai putin jenata, simtind ca atentia nu este 100% asupra ta. Pe masura ce timpul va trece, vei invata sa te implicit in conversatie gradual.

Nu te gandi la ce cred ceilalti despre tine. Adesea, persoanele timide se tem sa nu fie judecate negativ sau respinse. In timp ce "lucrezi" la castigarea increderii in tine, practicand-o acasa sau cand iesi cu prietenele, trebuie sa stii ca mereu vor fi oameni in anturajul tau care te vor aprecia si altii care te vor critica. Daca ai incredere mare in tine, acest lucru va fi vizibil prin faptele si gesturile tale si, in scurt timp, te vei face remarcata.

Asuma-ti riscurile. Fa o lista cu situatiile si locurile care te intimideaza sau te fac sa nu te simti confortabil.
Daca viata nu iti permite sa le eviti, pregateste-te mental sa faci ceva pentru a schimba situatia. Din cand in cand, permite-ti o excentricitate pe care timiditatea ta nu iti ingaduie sa o faci. Trebuie sa iti depasesti limitele si sa faci excese pentru a putea invinge jena si temerile.