Ierti infidelitatea iubitului?

75% dintre femei acorda a doua sansa, potrivit unui studiu

Femeile sunt mai predispuse sa treaca peste aventurile partenerilor, conform unui studiu publicat in revista Psychological Science.

Cum au ajuns oamenii de stiinta la aceasta concluzie? Au dat cateva chestionare cu privire la infidelitate unui numar de 500 de cupluri si au constatat ca motivul pentru care femeile si barbatii sunt deranjati de aventurile sexului opus este total diferit.

Potrivit studiului, pe femei nu le deranjeaza atat de mult ca partenerul lor a facut sex cu o alta femeie, ci faptul ca barbatul ar putea avea o legatura emotionala cu aceasta, ceea ce l-ar face sa renunte la relatia oficiala.

Barbatii, in schimb, nu se gandesc la implicarea emotionala pe care partenera ar putea sa o aiba cu o alta persoana si ii deranjeaza raporturile sexuale ale acesteia cu alti barbati.

Cercetarea mai arata ca peste 75% dintre femei ar mai acorda o sansa partenerului daca ar afla ca acesta a calcat stramb.

Barbatii, surpriza sau nu, nu cred in a doua sansa, sustinand ca odata ce partenera a inselat, o va mai face si a doua oara si a treia oara (doar 23% dintre acestia au raspuns ca ar putea trece peste o aventura a partenerei).

Barbatii, "sclavii" propriei biologii?!


De ce insala barbatii? Multi spun ca nu ar face-o, dar sunt "sclavii" propriei biologii. Sa ii credem? "Asa functioneaza genetica noastra", imi spune Dragos, in varsta de 32 de ani, "scuzand specia". "Istoric vorbind, se presupune ca barbatii ar trebui sa isi 'raspandeasca samanta' cu cat mai multe femei, pentru a asigura perpetuarea speciei.
Dar asta nu inseamna ca nu ne putem controla actiunile. E o lupta continua care se duce intre moralitate si modul in care suntem 'construiti'"
, adauga el.

Indraznesc sa spun ca femeile si barbatii insala cam din aceleasi motive, iar cel mai des intalnit este: "caut in alta parte ceea ce nu am acasa". Nu cred ca exista un vinovat anume, pentru ca e putin probabil sa fie unul singur.

Interesanta mi s-a parut si opinia lui Bogdan, casatorit de patru ani, care si-a inselat sotia cu o colega de serviciu, chiar daca nu a fost cu intentie: "'Ispita' nu avea corp de manechin, dar ii placea sa flirteze si imi dadea foarte multa atentie, iar asta ma facea sa ma simt extraordinar.
Este foarte greu sa rezisti unei astfel de provocari, mai ales ca atunci cand te duci acasa, principalele subiecte de discutie sunt facturile si cat de stresati suntem".


Te satisfac aceste raspunsuri? Judecat logic, dupa aceste "scuze", poate ca avem si noi o parte de vina...

Oricat de suferinda ai fost din dragoste sau poate ca esti inca, nu trebuie sa generalizezi lucrurile. Nu toti barbatii insala, cum nu toate femeile calca stramb, pentru ca desi facem parte din aceeasi specie, suntem foarte diferiti unul de celalalt.

Si daca te-a insalat, ii acorzi a doua sansa? In mod sigur gestul lui te-a demoralizat, te-a ranit enorm, poate a anulat tot ce a fost frumos intre voi sau poate il iubesti in continuare si consideri ca relatia voastra poate continua.
Depinde numai de tine, de voi doi.