Drama femeilor care traiesc in trecutul iubitilor

Cand gelozia se transforma in nebunie...

Se spune ca atunci cand iubesti cu adevarat, iubesti cu tot sufletul si accepti persoana de langa tine cu totul: cu bune si rele, cu defecte si calitati, cu trecutul, prezentul si viitorul. Cu toate cunoastem "haosul" incredibil pe care il poate aduce in viata noastra o iubire, o dragoste nebuna, nu-i asa?

Insa, gelozia si obsesia sunt doua manifestari intunecate ale iubirii. Una este sa faci fata geloziei in mod pasional si alta este sa transformi totul intr-o nebunie sumbra. Imi amintesc de o fraza pe care am citit-o de curand si care este mai mult decat adevarata: "De doua ori dorinta inseamna dragoste.

De doua ori dragoste inseamna nebunie". Poate fi o nebunie placuta, care te face sa plutesti numai cand gandul iti zboara la el, la iubitul tau. Atunci, insa, cand suferi de gelozie, cand iti faci loc in trecutul iubitului, cand ajungi sa traiesti in el, cand devii obsedata de fostele lui iubiri, doar pentru simplul motiv ca ele au existat candva, cand te preocupi de compunerea scenariilor "bolnave", ignorand prezentul pe care il aveti impreuna, atunci incepi sa pierzi controlul.

Cand motivele tale cum ca el te-ar insela se bazeaza doar pe imaginatia ta deformata, pe conversatiile inchipuite pe care el le-ar avea cu fosta, pe sentimentele lipsite de substanta ale lui fata de ea, pe fotografia ratacita de acum doi ani pe care tu ai gasit-o in laptopul lui, care iti intareste si mai mult ideea ca el se vede cu ea sau vrea sa se intoarca in timp, sa fie cu fosta, este clar ca gelozia ta s-a transformat in obsesie.


Asa a patit Marina - a transformat-o pe fosta iubitului ei in obsesie: "Sunt convinsa ca se vede cu ea si ca se intalnesc pe ascuns. Nu ii suport nici amicele, care il suna sau il imbratiseaza atunci cand se intalneste cu ele. Vara trecuta, la inceputul relatiei noastre, a fost la mare cu un grup de prieteni, dar fara mine, iar acolo era si fosta lui iubita. Si, desi este cu mine de un an, sunt convinsa ca atunci s-a petrecut ceva, chiar daca el neaga.

I-am cerut si factura detaliata de la telefon, sa vad daca mai vorbesc.
Nu m-am putut stapani si am sunat-o pe fosta sa o intreb ce a fost acum un an la mare, cand s-au intalnit ultima oara, cand au vorbit ultima oara, pentru ca sunt convinsa ca el ma minte. Am aflat de la fosta ca nu au mai vorbit de foarte mult timp si nici nu s-au vazut, dar nu pot sa ii cred. Nu pot sa accept faptul ca a avut o relatie inaintea mea, ca a iubit si ca ar mai putea iubi vreodata acea femeie.