Dincolo de o despartire exista viata!

Dupa ce ai incheiat o relatie de cateva luni, cativa ani sau chiar o casnicie, despartirea este foarte grea, uneori ingrozitoare, mai ales atunci cand ai investit cele mai profunde...

Dupa ce ai incheiat o relatie de cateva luni, cativa ani sau chiar o casnicie, despartirea este foarte grea, uneori ingrozitoare, mai ales atunci cand ai investit cele mai profunde sentimente frumoase. Simti ca lumea ta se prabuseste si nu mai ai niciun rost. Insa, lucrurile rele nu sunt intotdeauna atat de tragice pe cat par.

Exista o veste buna pentru tine: viata merge mai departe, poti incepe o noua etapa si meriti sa te bucuri de tot ce este mai frumos!

Asa ca, ridica fruntea sus, sterge-ti lacrimile si incearca sa iti revii din amortire! Si pana la urma, nimeni nu a murit dintr-o despartire; incearca sa privesti totul ca si cum ai finalizat o calatorie din viata ta; urmeaza multe altele, mult mai palpitante si care te pot surprinde foarte placut!

Iata cativa pasi pe care ii poti parcurge pentru a te ajuta sa treci mai repede si mai usor peste acest moment mai putin placut din viata ta:

Elibereaza-ti tristetea


In aceasta perioada este normal sa plangi, sa tipi si, poate, sa iti para rau de tine; sunt rabufniri absolut firesti, dar, la un monent dat, te vei satura de aceeasi "placa". Plansetele, tipetele si parerile de rau te vor obosi si, treptat, acestea vor fi inlocuite cu zambete si rasete, semne ale revenirii la starea ta normala.

In tot acest timp ce urmeaza unei despartiri, incearca sa nu stai singura; suna-ti prietenii, mergeti la film, iesiti la plimbare, incearca orice, numai sa te tina ocupata.

Prezentul este cel mai important


Incearca pe cat posibil sa nu te gandesti la ce a fost, la trecutul pe care l-ai avut cu iubitul tau. Este foarte greu, intr-adevar, dar iti poti impune asta.
Prezentul este cel care conteaza in momentul de fata.

Nu incerca sa iti faci planuri pentru maine, saptamana viitoare, luna viitoare sau anul viitor - nu vei face decat sa te simti coplesita de atatea planuri. Incearca sa iti limitezi "perspectiva" si sa te concetrezi pe ceea ce vei face intr-un interval timp foarte limitat. Ia-o treptat, pentru ca este timp pentru toate.

Gandeste pozitiv


Daca te gandesti ca ai fost invinsa, inseamna ca ai fost invinsa. Totul tine de modul tau de gandire. Chiar si persoanele puternice si pline de viata mai pierd cate o batalie; i se poate intampla oricui!

Pana la urma, vei invinge doar daca vei crede cu adevarat ca vei invinge.

Adopta o gandire pozitiva si vei reusi sa treci mai usor peste aceasta mica problema.

Nu generaliza si nu iti pierde increderea in oameni


Si eu m-am despartit, dupa o lunga relatie, de cineva drag. Am plans, am suferit, imi pierdusem increderea in barbati, m-am razvratit si mi-am zis ca nu ma voi mai apropia de niciun barbat, niciodata, pentru ca toti sunt la fel. Gresit! Intr-adevar, este o parere total eronata. De ce? Pentru ca nu toti sunt la fel, cum nici toate femeile nu sunt la fel.