Chiar trebuie sa ma casatoresc?

Vara este sezonul casatoriilor... In aceste luni, este aproape imposibil sa nu fii invitata macar la o nunta a unei prietene, a unei rude sau, poate chiar, sa fii tu cea care se casatoreste.

Vara este sezonul casatoriilor... In aceste luni, este aproape imposibil sa nu fii invitata macar la o nunta a unei prietene, a unei rude sau, poate chiar, sa fii tu cea care se casatoreste.

Exista vreo femeie care nu s-a visat, macar o data in viata, mireasa sau nu si-a imaginat acel moment romantic, in care primeste inelul de iubitul sau? Nu cred.   

Daca marea majoritate a parintilor nostri se casatoreau pana la varsta de 25 de ani, acum acest lucru nu prea se mai intampla. Casatoria este amanata cat mai mult posibil, multi preferand concubinajul.

Exista si multe cupluri care au deja un copil, sau mai multi, si nu doresc sa legalizeze acea legatura dintre ei.

Motiveaza, deseori, prin faptul ca nu doresc multa agitatie in jurul lor, nunta, in sine, insemnand bani aruncati pe fereastra, iar relatia pe care o au deja este perfecta, chiar daca lipseste acel act.

Si, in fond, actul de casatorie nu schimba cu nimic relatia dintre cei doi, daca pana in acel moment a fost perfecta! Poate, pur si simplu, au fobie de certificatul de casatorie.

"Casatoria nu mai este la moda", mi-a replicat candva o prietena, "acum suntem adeptii modelele alternative de viata: uniunea consensuala, celibatul sau, chiar, casatoriile fara copii. Am devenit moderni, vrem sa ne distram cat mai mult si nu avem timp de casatorii".
Intr-un fel, are dreptate, iar daca stam sa ne uitam pe studiile facute in ultima perioada, concubinajul ocupa multe procente, in defavoarea casatoriei.

Suntem intr-o continua agitatie, am ajuns sa consideram ca exista lucruri mult mai importante in viata, decat sa trecem pe la starea civila sau sa organizam o petrecere obositoare cu zeci de rude si prieteni.

Acum, cariera a ajuns sa ocupe un loc mult mai important decat casatoria. Pentru multe femei, jobul este preocuparea principala, neglijand, de foarte multe ori, viata sentimentala. Ne simtim implinite daca avem o cariera de succes si nu mai avem timp de casatorie! Din comoditate, nu realizam ca aceste doua lucruri pot merge foarte bine impreuna.


Dar barbatii, de ce oare, multi dintre ei, nu mai prefera casatoria? Poate ca si pentru ei jobul este mai important sau, pur si simplu, nu doresc sa fie deranjati de telefoanele sotiilor (in timp ce sunt la bere cu prietenii) care suna din ora in ora sau prefera sa "zboare din floare in floare", sperand ca tineretea lor va fi vesnica. Sau poate le este frica de responsabilitate, sentiment pe care il au si multe femei?

Cand te intreaba cineva de ce nu te casatoresti, de multe ori preferi sa raspunzi cu ceva de genul: "Nu ma simt pregatita!", "Mai astept", "Sunt prea tanara" sau "Nu am gasit persoana ideala/potrivita" etc.


Putem vorbi de o varsta ideala pentru a te casatori? Faci acest pas la 25 de ani sau la 35 de ani, cand ai mintea mai "coapta"? In mod sigur nu exista nicio varsta ideala pentru casatorie, cum nu exista nicio varsta pentru dragoste. Faci acest lucru cand si daca simti tu si nu pentru ca trebuie sa il faci.