Cele mai dureroase mesaje de despartire

Poate ca, recent, ai incheiat o poveste de dragoste de lunga durata sau poate, dimpotriva, iubitul tau te-a anuntat ca isi doreste sa renunte la relatia voastra. Indiferent in care dintre situatii te afli, un lucru este cert - fiecare dintre noi a trecut, cel putin o data in viata, prin furcile caudine ale despartirii. Fiecare dintre noi a suferit, a plans si a regretat finalul unei povesti frumoase de cuplu.

Poate ca, recent, ai incheiat o poveste de dragoste de lunga durata sau poate, dimpotriva, iubitul tau te-a anuntat ca isi doreste sa renunte la relatia voastra. Indiferent in care dintre situatii te afli, un lucru este cert - fiecare dintre noi a trecut, cel putin o data in viata, prin furcile caudine ale despartirii. Fiecare dintre noi a suferit, a plans si a regretat finalul unei povesti frumoase de cuplu.

Cu toate acestea, nu putine sunt situatiile in care despartirea este cu mult ingreunata de modul in care partenerul decide sa iti aduca la cunostinta faptul ca nu te mai iubeste.

Am putea crede ca, dupa o perioada de timp petrecuta impreuna, despartirea se va produce in termeni amicali, cei doi vor ramane prieteni si vor pastra cu drag legatura. Da, asta s-ar putea intampla intr-o lume utopica, insa caracterul uman ne rezerva de fiecare data surprize.

De altfel, Roxana crede ca, in conditii ideale, nu ar trebui sa se ajunga la despartiri urate, mai ales daca timpul petrecut impreuna este de ordinul anilor.

Insa tot ea a adaugat faptul ca realitatea ne contrazice: "Logica imi spune ca nu ai avea de ce sa ii spui vorbe urate unui om care ti-a fost alaturi atat de mult timp. Insa stiu ca nu e deloc asa. Din pacate, poate tocmai faptul ca cei doi au fost alaturi unul de celalalt pentru atat de mult timp ii determina sa reactioneze in acest mod. Se aduna foarte multe lucruri, reprosuri, pe care fiecare i le arunca celuilalt in spate, la despartire".

Despartire... la telefon


Fac parte dintre oamenii care poarta in suflet cicatricele unei despartiri. Nu as putea spune urate, insa, cel putin, inimaginabile pentru mine, avand in vedere anii petrecuti alaturi de el. A fost un soc, m-a luat prin surprindere, m-a trantit la pamant si m-a tintuit acolo luni intregi.

Nu mi-am imaginat niciodata ca acel moment al separarii va veni intr-o forma atat de dura, rece si complet impersonala.

La telefon. O conversatie care avea sa imi darame lumea si in timpul careia abia de am reusit sa ingaim cateva cuvinte.

Era prea tarziu. Instrainarea intervenise cu mai mult timp in urma, insa, chiar si asa, am crezut ca nu voi face parte din statistici. Ca relatia noastra va dura, ca vom reusi sa ne rezolvam problemele si sa traim impreuna o viata, asa cum visam adesea.

Nu a fost sa fie si acel moment ramane, in continuare, unul dintre cele mai urate din viata mea. Acelasi lucru mi-a spus si o prietena, care a primit vestea despartirii prin sms, pe telefonul mobil.

Andreea mi-a povestit: "Nu imi venea sa cred. Nu imi reveneam. Dupa un an si jumatate, mi-a spus, intr-un mesaj amarat, ca nu mai poate si vrea sa terminam relatia. Ca nu mai poate... ce? Evident, dintr-un sms nu poti intelege mare lucru, cu atat mai mult cu cat vestea a venit fara niciun avertisment, dintr-o data. Tot eu am fost cea care l-am sunat si i-am cerut sa ne intalnim si sa discutam.
A fost o experienta urata, peste care am trecut greu. Dar ma bucur ca s-a terminat asa, pentru ca un om care s-a purtat atat de urat cu mine nu merita, oricum, sa ii mai fiu alaturi".

I-am dat "papucii"


Insa mesajele de despartire nu sunt doar cele pe care le primesti, ci si cele pe care le transmiti. Pot fi la fel de dure, cu impact la fel de mare asupra partenerului.

Ileana mi-a marturisit o situatie traita in urma cu multi ani, in perioada liceului, cand a fost nevoita sa se desparta de prietenul ei de la momentul respectiv: "Am avut, la un moment dat, o relatie - cred ca e prea mult spus - cu un individ din liceu. Trebuie sa recunosc ca baiatul ma enerva la maximum. Atunci cand m-am hotarat sa ma despart de el, am incercat toate formele de bun simt pe care le stiam: i-am batut apropouri, i-am spus verde in fata, dar nu a percutat".


Iar Ileana mi-a povestit cum a rezolvat aceasta situatie neplacuta pentru ea: "Pana la urma, m-am enervat si m-am gandit la o solutie, destul de 'nesimtita'. I-am cumparat o pereche de papuci de casa, verzi, si i i-am pus la usa, cu biletel pe ei: 'Nu mai vreau sa te vad in viata mea'. Sincer, nu cred ca as mai putea sa fac acum asa ceva, chiar m-am depasit pe mine atunci. Asta e, ghinion!".