Barbatii si relatiile serioase

Cand considera ei ca relatia a devenit oficiala?

Este clar! Nu suntem intr-un an doar al crizei economice, ci si in unul al crizei sentimentale. Pe langa faptul ca am auzit si am cunoscut foarte multe cupluri care s-au despartit, chiar daca aveau deja planificata nunta, tot mai multe persoane sunt confuze in sentimente si in ceea ce isi doresc de la o relatie.

Dar articolul este despre ei, nu despre noi, nu-i asa? Nu incercam sa aruncam vina pe barbati sau sa generalizam, dar parca sunt mai multi confuzi decat confuze. Cel putin in aceasta perioada...

"Imi placi, dar nu prea..."


"Stii, draga mea? Imi placi mult, esti exact cum mi-am dorit, dar eu nu vreau o relatie serioasa...", este replica pe care a auzit-o Deea de la cel alaturi de care considera ca are o relatie. Se intalneau de cateva luni, totul parea sa functioneze foarte bine, dar singura implicata era ea.

"Ce rost isi mai aveau blabla-urile de genul 'imi placi', 'esti exact ce mi-am dorit'? Cand am fost implicata intr-o relatie serioasa, nu a trebuit sa am vreodata discutii de genul 'vrei sa fim impreuna?', pentru ca totul a venit de la sine.

Actualul se comporta ca si cum am fi impreuna 'pe bune', ca si cum am avea o relatie serioasa, dar se pare ca a fost doar in imaginatia mea. Cand considera barbatii ca relatia a devenit serioasa? Asta este o intrebare la care nu cred ca noi, femeile, vom afla vreodata raspunsul. Oricum, astfel de specimene trebuie ocolite, pentru ca nu iti fac decat rau. Stiu sa joace foarte bine teatru, dar din pacate pentru ei, vor sfarsi in a ajunge niste actori batrani si singuri, pentru ca 'piesele' lor nu vor avea succes la nesfasit"
.

Deseori, cand pui cuvintele "barbat" si "responsabilitati" unul langa altul ies scantei. De ce oare? Si nu e vorba de varsta aici, pentru ca exista barbati de 20 de ani mult mai dedicati unei relatii, decat altii de 30-40 ani.

Monica marturiseste: "'Ma dau in vant' dupa replica 'Nu vreau o relatie serioasa, dar hai sa fim prieteni!', dupa ce a exista ceva intre noi, dar in orice caz nu o relatie, dupa cum judeca el. De unde vine acest gen de barbati? Ca de trimis, i-as trimite eu undeva, departe de aceasta planeta.

Exista vreun laborator unde sunt 'confectionati' si care nu dispune de suficienta materie cenusie? Nu am generalizat niciodata si ma bucur ca nu toti barbatii sunt la fel, dar genul
acesta de barbat care isi doreste sa ii fiu prietena si fuge de o relatie, care ar avea potential sa devina una serioasa, ar trebui sa fie deportati pe Marte", spune, cu inversunare, Monica.

Relatie, responsabilitati, angajament... cati barbati se sperie oare cand citesc sau cand aud aceste cuvinte? Lena Rusti, psihoterapeut, ne spune: "Barbatul care fuge de responsabilitati este genul care pescuieste peste tot in jur cu texte metafizico-poetice de gol interior si lipsa de viziune in viata. De cele mai multe ori, textele astea prind tare bine la femei sensibile, dar rareori astfel de relatii duc altundeva decat in suferinta.