Aventuri in miez de zi

De ce este mai bun amantul?
"Aceasta aventura imi salveaza casnicia", imi spune Oana. Cum asa? Oare cum poate o legatura extraconjugala sa faca un bine casniciei?

Oana are 25 de ani, este casatorita cu Iustin de doi ani si impreuna par foarte fericiti. Ii vad foarte des tinandu-se de mana, isi zambesc unul altuia ca niste oameni indragostiti, petrec toate vacantele impreuna, dorm in acelasi pat in fiecare seara... Au imaginea unui cuplu pe care l-ai putea invidia.

"Nu ii spun tot adevarul, asta nu inseamna ca il mint"


In timpul saptamanii, in fiecare pauza de masa, Oana se vede cu Dan, un tip pe care l-a cunoscut acum un an prin intermediul unor prieteni. "De un an, Dan este amantul meu. Ne vedem in acelasi loc, la aceeasi ora, ne facem treaba si fiecare se intoarce la job. Este ceva fizic, nimic mai mult. Mi se pare foarte excitant ca in timpul zilei 'iau masa' in pat cu Dan. Si unde mai pui ca el are biroul la doua etaje mai jos de mine?", imi povesteste Oana, putin ciufulita, cu un zambet foarte larg, semn ca tocmai s-a intors de la "masa".

"Sa afle Iustin? Este putin probabil, pentru ca nu ii dau nimic de banuit. Nu as petrece niciodata o noapte in patul lui Dan, pentru ca Iustin este foarte important pentru mine", mai spune Oana, foarte hotarata, aproape convingatoare.

Totusi, daca sotul este atat de important pentru ea, ce nevoie mai are de Dan, cum ii salveaza acesta casnicia? "Iustin imi ofera stabilitatea, siguranta de care am nevoie, Dan imi ofera aventura, imprevizibilul. Eu si Iustin avem un trecut si un viitor impreuna, cu Dan este vorba doar de satisfacerea unor nevoi sexuale de moment, iar sexul nu are de-a face cu dragostea", marturiseste Oana.

Are Oana are regrete? Nu se satura sa joace mereu un rol? "Care rol? Nu este niciun rol si nu ma consider o persoana egoista. Nu il mint pe Iustin. Nu ii spun tot adevarul, asta este drept. Clar pentru mine este ca il iubesc pe Iustin, Dan isi iubeste logodnica, iar relatia dintre noi doi este una pur fizica si nimic mai mult. Cat va mai dura? Cat vom dori noi", conchide Oana.

Este o situatie pe care, poate, multe femei nu o inteleg. Oana spune ca relatia cu sotul ii ofera stabilitate, siguranta, dar oare o face pe deplin fericita? Din moment ce cauta in alta parte imprevizibilul, raspunsul logic ar fi "Nu". Dar oare "a iubi" si "a insela" nu sunt doua verbe total opuse? Verbul "a iubi" poate insemna multe, dar cu siguranta nu si "a insela". Dar cine suntem noi sa o judecam?

Cand razbunarea scapa de sub control


Corina si-a facut un obicei din a face sex in miez de zi. Fuga de la birou este una placuta, o simte ca pe o sete de razbunare, o evadare care o incarca energetic: "Acum doua luni, am aflat ca iubitul m-a inselat, dar am preferat sa nu ii spun ca stiu. Acum, in timpul pauzei de masa, ma vad cu Marian si facem sex. Este totul plin de pasiune si pe fuga, exact cum imi place.

Totusi, parca lucrurile au luat o turnura nu tocmai comoda pentru mine - simt pentru Marian mai mult decat atractie fizica si tare imi este teama ca el nu simte la fel. O razbunare este pe cale sa se transforme in mai mult..."
, spune Corina, vizibil ingrijorata. Intotdeauna exista si astfel de riscuri, nu-i asa? Poate daca exista o buna comunicare, nu se ajungea la infidelitate, la complicatii...

Legea nescrisa a moralei


"De este mai bun amantul? Pentru ca este ceva 'interzis', incitant", imi spune Ada. "Eu nu sunt adepta acestei 'practici', consider ca sotul sau iubitul alaturi de care te hotarasti sa fii, ar trebui sa te implineasca total, pe toate planurile. Comunicarea este esentiala, ea este cea care rezolva toate problemele. De ce te-ai complica sa ai un amant si un sot sau iubit? Iti ingreunezi existenta aiurea. Clipe incitante poti trai si alaturi de iubitul oficial, nu ai nevoie de artificii gen 'amanti in miez de zi'. Daca relatia nu merge, mai bine te desparti decat sa 'fii pe doua fronturi'", este de parere Ada.

In definitiv, fiecare isi traieste viata cum doreste... Nimeni nu iti poate interzice sa ai un amant, insa exista o lege nescrisa a moralei. Daca nu simti ca partenerul te poate implini fizic si psihic, chiar trebuie sa ii stai alaturi din mila sau pentru ca este un "om bun"? Cred ca se poate trai frumos fara sa inselam increderea celui de langa noi si, pana la urma, sa ne inselam pe noi insene...