România: Sexoasele de ieri şi de azi

1 Iunie 2011
De fiecare dată când apare câte o vedetă nouă avem impresia, mai ales în această epocă, că ea este cea mai dezbrăcată, cea mai lipsită de inhibiţii, cea mai fiţoasă sau cea mai abilă. Trebuie să spunem că nu este chiar aşa şi că singura diferenţă notabilă este cea a trecerii timpului. Atunci când au apărut vedetele mari, consacrate, cum ar fi Mihaela Rădulescu, Andreea Marin sau Loredana Groza, fie eram prea mici, fie a trecut foarte mult timp de atunci şi am uitat ce fel de promovare au ales.

Uitându-ne pe imaginile din trecut o să observăm că şi Rădulescu sau Marin au apărut dezbrăcate, şi ele au fost implicate în scandaluri de tot felul şi ele au fost prinse pe picior greşit. Sigur, în timp, ajutate de schimbări şi noi apariţii, ele au reuşit să-şi cureţe imaginea, să se transforme în aceste dive care astăzi susţin adevărate lecţii de morală.

Nu simpatizăm nici cu unele, nici cu altele, însă este important de menţionat că, păstrând proporţiile, fiecare dintre divele de ieri sau de astăzi s-au folosit cam de aceleaşi strategii de promovare.

Daniela Gyorfi sau Daniela Crudu?

Amândouă au mizat pe sexualitate. Pentru ambele vedete nuditatea a fost cheia către succes. Să ne amintim ce valuri stârneau apariţiile indecente (vestita rochie din plasă, de exemplu) ale Danielei Gyorfi, în anii '90. Amândouă provin din familii modeste, Gyorfi îşi îngrijeşte singură mama de zeci de ani, Crudu a crescut într-un apartament modest din Ferentari. La un moment dat, amândouă au fost blonde.

Ce le diferenţiază? Maturitatea, clar. Daniela Gyorfi a reuşit, în timp, să-şi "spele" imaginea, să se cizeleze, să facă alegeri cât de cât inspirate la capitolul promovare. În schimb, Daniela Crudu este în perioada de experimentare. Este tânără, o mai ţin balamalele, cum se spune, încă îşi permite. Îşi mai scoate chiloţii în direct, mai dă o replică voalat indecentă, mai face câte o vizită... din prietenie la Ioan Niculae, cu elicopterul.

Ramona Bădescu sau Monica Columbeanu?

Amândouă au alură de dive, amândouă au avut ceva treabă în Italia, amândouă au ţintit foarte sus şi s-au căsătorit cu bărbaţi mai în vârstă. Pragmatice, cele două vedete au ştiut clar ce-şi doresc de la viaţă şi au mers într-acolo. Un mare plus, pe care ambele l-au bifat, este acela că au avut suficientă inteligenţă încât să evolueze şi să înveţe din mers cum să fie doamne.

Ramona Bădescu a reuşit, categoric, o ajută şi vârsta şi faptul că a fost căsătorită cu un conte, totuşi. Monica Columbeanu este încă în etapa de experimentare, încă mai face greşeli, părând chiar novice în unele aspecte, însă, promite.

Din nou, înţelegem că una dintre cele mai mari diferenţe dintre ele este vârsta. Cu timpul, Monica Columbeanu va învăţa ce a învăţat şi Ramona Bădescu şi, peste zece ani, va veni la TV şi va explica cât de importantă este imaginea şi cum acceptă foarte rar să dea interviuri în România, pentru că aici se interpretează orice.

Andreea Marin sau Inna?

Sunt brunete, sunt frumoase, au mare succes atât în ţară, cât şi în străinătate. Andreea Marin a urcat pe Kilimanjaro, Inna pe scene renumite din Franţa şi nu numai. Ambele şi-au creat aceste imagini de dive, imposibil de atins, care ţin ştacheta foarte sus, la fel de sus ca elicopterul din care a aterizat Inna direct pe scena din România.

Diferenţa constă în modul şi persoanele care le-au construit imaginea. Dacă Andreea Marin se implică activ, îşi alege cu atenţie apariţiile publice şi este foarte informată despre ceea ce fac cei din jur, Inna a preferat să se lase pe mâna specialiştilor care au reuşit să creioneze un produs de marketing de succes.

Mihaela Rădulescu sau Bianca Drăguşanu?

Au o frumuseţe aparte, căpătată, ce-i drept, şi în cabinetele medicilor esteticieni. Ambele dau impresia că luxul este cea mai mare valoare din viaţa lor, nu o să le vezi vreodată nearanjate, chiar dacă la prima vedere pare că nu şi-au dat nici măcar cu un pieptăn prin păr. Au avut relaţii cu bărbaţi bogaţi şi, la final, s-au decis să apese pe frână la capitolul sentimental: Mihaela Rădulescu l-a ales pe Dani, un puşti (pentru ea) talentat şi cu sânge rece, pasionat de sporturile extreme. Bianca Drăguşanu, pe de altă parte, s-a oprit, pentru moment, la Adrian Cristea, un fotbalist cu bani, dar nu un miliardar.

Aşa cum sunt evidente asemănările dintre ele, sunt evidente şi diferenţele. Pe lângă cei aproape 20 de ani care le despart, cele două sunt despărţite şi de stil, de imagine. Mihaela Rădulescu este astăzi o doamnă care, pentru a apărea pe prima pagină sau într-o emisiune, poate să ceară luna de pe cer că o să o primească, în timp ce Bianca mai are mult până atunci.

Loredana Groza sau Corina?

Nonconformiste, talentate, conştiente că show-ul este cel care contează. Ambele încearcă să copieze stilul Madonnei sau, mai nou, Lady Gaga. Apariţiile în presă sunt rare, dar consistente.

La capitolul diferenţe, nu ar trebui să ne fie teamă. De data aceasta o să o premiem pe tânăra Corina. Ea a reuşit să se promoveze curat, fără scandaluri notabile, în timp ce, dacă ne amintim, despre Loredana Groza s-a discutat, de-a lungul timpului, cât este de libertină şi lipsită de inhibiţii.