Petiție pentru arestarea lui Puya, acuzat că a instigat la uciderea maidanezilor

Controversa provocată de eutanasierea câinilor fără stăpân continuă cu un nou subiect de dispută. Apărătorii acestor patrupede vor să-l trimită pe Puya după gratii, după ce artistul a declarat că ar împuşca toţi maidanezii care sunt agresivi cu copiii.
 
Puya și-a atras antipatia celor care iau apărarea câinilor fără stăpân după ce a explicat fără ocolișuri, pe scena Romanian Music Awards, cum ar rezolva el problema maidanezilor. 

Iubitorii de animale au reacționat și au creat o petiție pe site-ul change.org, prin care cer arestarea rapperului.

"Puya şi-a atras dispreţul multor oameni, unii dintre ei fiind înainte de incident fani ai artistului, după ce a urcat pe scena de la Romanian Music Awards şi a îndemnat oamenii să omoare câinii comunitari, a adus jigniri iubitorilor de animale şi a spus că el îi împuşcă", se arată în petiția online care în primele ore ale dimineții de marți strânsese deja peste 500 de semnături. 
 
 

Documentul este adresat Poliţiei Capitalei şi arată că un articol din Codul Penal pedepseşte cu închisoare de la trei luni la trei ani persoana care instigă public la fapte ce constituie infracţiuni.
"Puya a instigat în mod public la uciderea câinilor, implicit încălcarea legii în vigoare în cadrul unui eveniment şi în mod repetat în mass-media", se arată în petiția citată de WOWbiz.ro.
 
Semnatarii documentului le solicită autorităților să ia măsuri şi să nu mai treacă cu vederea astfel de abuzuri.
 
 

Săptămâna trecută, Puya a urcat pe scena galei Romanian Music Awards și a profitat de ocazie pentru a-și exprima opinia în legătură cu problema câinilor fără stăpân.
 
 
"Apropo de javre: trimite-i javrele înapoi lui Brigitte Bardot. 2013: România, nu Congo! Când Cuţu Cuţu şi Grivei se dau la copiii mei iau puşcă şi trag în ei, să mă pomenească, bey... Cuțofililor, Puya e de la Protecţia Copiilor.
Oare sunteţi orbi toţi? În loc să ne plângem copiii morţi, noi plângem de mila javrelor care i-au sfâşiat în colţi
", a spus rapperul după ce a terminat de cântat piesa "Maidanez". 
 
 

Puya se numără printre vedetele autohtone care s-au declarat de acord cu eutanasierea câinilor fără stăpân după ce un copil în vârstă de patru ani a murit sfâșiat de maidanezi în Parcul Tei din Capitală. 
La începutul lunii septembrie, artistul a comentat pe Facebook incidentul tragic, ameninând că dacă autoritățile nu iau măsuri, în cartierul lui vor fi tot mai puțini câini pe străzi: "Alt copil mort sfâşiat de maidanezi!!!!... cred că o să înceapă să apară din ce în ce mai mulţi maidanezi morţi în cartierul meu dacă primăria stă pe gânduri încă.
Iar pe cei care le plâng de milă javrelor le recomand să îşi canalizeze energia către copiii amărâţi. Ar putea să le dea lor de mâncare când îi zăresc căutând în gunoaiele din faţa blocului. Nu o să dea din coadă dar dacă aveţi morţi primesc şi ei pomană... aşa e creştineşte!!! Viaţa unui copil face mai mult că toate javrele de pe stradă. Puteţi să mă reclamaţi la Animal Planet lu Brigitte Bardot şi la asociaţia Cuţu Cuţu... O să înceapă să dispară din ce în ce mai mulţi maidanezi din cartieru meu!!!! Dumnezeu să-l ierte pe puşti! Deşi sărăcuțu nu a avut nici o vină :((."

Mai multe vedete din showbiz-ul autohton, dar și din alte țări, și-au exprimat public poziția în legătură cu soarta câinilor fără stăpân care trăiesc pe străzile orașelor din România.
 
 
 
În tabăra celor care iau apărarea patrupedelor s-au situat din primele zile de după moartea lui Ionuț staruri de talie internațională, precum Brigitte Bardot și Pamela Anderson, dar și Paula Seling, Andreea Popescu și Simona Sensual.
 
 
 
De partea cealaltă, Lucian Mîndruță, Puya, Andreea Marin și Mihaela Rădulescu s-au declarat de acord cu eutanasierea maidanezilor, considerând că viețile copiilor și ale bătrânilor sunt mai importante.
 
 
Foto: Mediafax

Sunt întotdeauna la curent cu știrile interne și externe. Îmi place să vă aduc noutăți din viața vedetelor și povești din toate colțurile lumii.
18 Septembrie 2013