"In spatele oricarui barbat puternic sta o femeie" - ea este Michelle Obama

Familia Obama scrie istorie. Barack Obama este primul barbat de culoare care a ajuns pe scaunul de la Casa Alba.

Familia Obama scrie istorie. Barack Obama este primul barbat de culoare care a ajuns pe scaunul de la Casa Alba. Insa se stiu foarte putine lucruri despre familia lui. Se stiu putine lucruri despre sotia lui. Plecand de la proverbul care spune ca "In spatele oricarui barbat puternic se afla o femeie", iti facem cunostinta, astazi, cu femeia numarul 1 a Americii, Michelle Obama.

Michelle s-a nascut pe 17 ianuarie 1964, in Chicago. Tatal ei, Fraser Robinson, care a murit in 1991, a fost functionar la primaria din Illinois, in timp ce mama ei a fost secretara.

Provenita dintr-o familie saraca, cu un tata bolnav, care a muncit toata viata sa ii intretina, Michelle nu s-a gandit niciodata ca va veni ziua in care toti ii vor spune "Prima Doamna a Americii". Fratele ei este Craig Robinson, antrenorul echipei de baschet a statului Oregon.

Avocat de profesie, Michelle si-a inceput studiile la Whitney Young High School, unde s-a aflat in permanenta in topul celor mai buni elevi. A absolvit liceul, in 1981, si a urmat studiile superioare la Universitatea Princeton, pe care a absolvit-o in anul 1985.

Nemultumita de metoda de predare, in limba franceza, de la Princeton, Michelle a contestat-o, simtind ca lucrurile ar trebui sa se desfasoare intr-un mod mult mai conventional.
Lucrarea ei de diploma s-a numit "Princeton a educat negrii si comunitatea negrilor", care s-a vrut a fi un protest la adresa faptului ca studentii de culoare incep se se confunde, din ce in ce mai mult, cu albii si isi uita originile.

In anul 1988, Michelle isi ia doctoratul in avocatura, dupa ce finalizeaza cursurile de la Harvard.