Hollywood: 5 vedete care au slăbit cu dieta Atkins. Riscurile curei de slăbire!

Dieta Atkins a devenit foarte populară, atât printre vedete, cât şi în rândul oamenilor de rând datorită rezultatelor pe care le are în timp scurt asupra siluetei. Însă pe cât este de celebră, pe atât este de controversată, din cauza consumului ridicat de grăsimi şi scăzut de carbohidraţi.

Deşi şi-a dovedit eficienţa, mulţi specialişti nu o recomandă pe termen lung, prezentând numeroase riscuri şi asta pentru că este un regim alimentar dezechilibrat din punct de vedere nutriţional.

Unul dintre cele mai mari pericole ale dietei Atkins este apariţia deficienţelor de vitamine şi minerale. Alimentele care conţin carbohidraţi complecşi furnizează organismului nu doar substanţe nutritive, ci şi vitamine, minerale şi antioxidanţi. Odată cu reducerea consumului de carbohidraţi, organismul este privat în mare parte de aceste substanţe, ceea ce duce la apariţia carenţelor, iar de aici la multe alte probleme de sănătate, cum ar fi stările prelungite de oboseală, insomnia şi anemia.

Bolile cardiovasculare reprezintă un alt efect negativ al dietei Atkins, însă nu apar la toate persoanele care ţin această dietă restrictivă.
Conform specialiştilor, dieta Atkins încurajează consumul de alimente bogate în grăsimi saturate, ceea ce duce la creşterea nivelului de colesterol, la înfundarea arterelor şi la alte afecţiuni cardiovasculare. De asemenea, dieta Atkins poate duce, în timp, la apariţia problemelor la rinichi şi ficat, întrucât aceste organe sunt forţate să facă faţă unei cantităţi prea mari de proteine.

Înainte de a începe dieta Atkins, este recomandat să ceri sfatul medicului, pentru a afla dacă starea de sănătate îţi permite să urmezi un astfel de regim alimentar.

Foto: hepta

Kim Kardashian

În ultimul an, silueta frumoasei Kim Kardashian a trecut prin numeroase schimbări. La scurt timp după naşterea fetiţei cuplului Kim şi Kanye West, vedeta a reuşit să revină la formele care au făcut-o celebră. Succesul său s-a datorat în mare parte dietei Atkins, potrivit mărturisirilor pe care diva le-a făcut pe pagina de Twitter.

Un reprezentant Atkins care colaborează cu celebra mămică a dezvălui câteva secrete despre dietă. "Mănâncă multe proteine, grăsimi sănătoase precum cele din nuci şi avocado, carbohidraţi, fructe, legume şi brânză. Vrea să fie o mamă sănătoasă, nu să îşi altereze laptele cu regimuri de slăbit. De aceea, s-a apucat de dieta Atkins de la sfârşitul lui iunie, după ce a primit acordul medicului".

Sharon Osbourne

Soţia rocker-ului Ozzy Osbourne a reuşit şi ea să-şi modeleze silueta cu ajutorul celebrului program alimentar. Vedeta în vârstă de 61 de ani a reuşit să slăbească 10 kilograme în doar două luni. "A fost o experienţă care mi-a schimbat viaţa. Este mai mult decât o dietă, este un stil de viaţă," declara Sharon pentru Us Weekly.

Renee Zellweger

După terminarea filmărilor pentru "Jurnalul lui Bridget Jones", rol care a obligat-o să ia în greutate, actriţa a reuşi să-şi remodeleze silueta cu ajutorul dietei Atkins. Paparazzii au surprins-o pe vedetă aruncând pâinea şi legumele din sandvişuri ca să mănânce doar carnea.

Cheryl Cole

Frumoasa Cheryl Cole a încercat şi ea dieta, pe vremea când făcea parte din trupa Girls Aloud. Cântăreaţa a apelat la acest regim din cauza kilogramelor în plus. "În primul an de când am intrat în formaţie, m-am îngrăşat atât de mult încât măsuram 73 de centimetri în talie. Ajunsesem la 61 de kilograme, destul de multe având în vedere că sunt mică de înălţime, am numai 1,60 m. Pe vremea aceea, şi Jennifer Aniston era la dieta Atkins şi am zis că ar fi bine să încerc şi eu. Am mâncat cam acelaşi lucru: carne fiartă de pui şi nişte morcovi, în fiecare seară, timp de săptămâni întregi. Mi-a fost extrem de greu, dar am reuşit", povesteşte vedeta în vârstă de 30 de ani.

Courtney Thorne-Smith

Actriţa Courtney Thorne-Smith este atât de mulţumită de rezultatele acestui regim, încât a devenit una dintre reprezentantele dietei Atkins. "Am irosit mulţi ani încercând diverse diete, care nu făceau altceva decât să mă înfometeze şi să mă transforme într-o obsedată de mâncare," declară vedeta pe site-ul personal. Actriţa susţine că singura dietă care o mulţumeşte este Atkins.